Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Кризисният щаб в Казанлък проведе първо заседание за годината


Първи кризисен щаб за годината за справяне с пандемията се проведе в Община Казанлък.


В него участие взеха представители на: общинското ръководство, на двете здравни заведения в града, Районно Полицейски Управление, Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в община Казанлък. Причина за провеждане на щаба бе заповедта на РЗИ - Стара Загора и ръстът на заразените в общината - от 515 души към 24 януари 2022 г. на 599 болни към днешна дата. Участниците в срещата се обединиха около становището, че към момента няма затворени детски ясли и детски градини в град Казанлък и не се предвижда такова.

Що се отнася до приема на ковид болни в месната болница, управителят на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“ д-р Кети Маналова заяви, че няма неприети болни, заради липса на легла. Тя посочи, че реанимацията е запълнена на 90%, но подчерта, че въпреки голямото натоварване във всички отделения, го няма напрежението за липса на легна, както бе по време на четвъртата ковид вълна. Натоварване се наблюдава и в ДКЦ Поликлиника – Казанлък. Управителят д-р Красимир Пейчев заяви, че казанлъчани се доверяват на covid кабинета, като търсят услугите на рентгеновия и имунизационния кабинети.

От Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите посочиха, че в заведенията на територията на общината се спазват въведените мерки за заетост от 50 на сто, но изразиха притеснение относно извършване на проверки на клиенти от самия персонал. Членовете на Щаба апелираха към отговорно поведение по време на пика на петата covid вълна не само към себе си, но и към околните.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж