Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Творческо вдъхновение: Как да изработим диамантени гоблени?

Мънистата са един от най-красивите, удобни и универсални материали за изработка на различни декоративни предмети. Списъкът с творчески идеи, които могат да бъдат реализирани с помощта на мъниста, е безкраен – диамантени гоблени, играчки, бонсай, фигури на малки животни, ключодържатели, бижута и още, и още. Освен това, работата с мъниста е просто полезна дейност: развива фините двигателни умения при децата, тренира постоянство и помага на възрастните да се отърват от стреса.

 

Да творим с мъниста – какво трябва да знаем?

 

Картините, изработени с помощта на кристали или така наречените диамантени гоблени, ще се впишат перфектно в почти всеки интериор, а също така ще се превърнат в отличен подарък за приятели и семейство.

 

Това е старателна, прецизна и в същото време много вълнуваща и интересна дейност.

 

Моделите за диамантени гоблени са разнообразни. Това могат да бъдат пейзажи и натюрморти, портрети и различни модели.

 

Какво представляват мънистата?

 

Мъниста (мъниста) - малки декоративни елементи с отвор за нанизване на конец  или тел.

 

Историята на създаването на мъниста датира от далечния X-XII век.

 

И в онези далечни дни, и сега елементите на облеклото, обувките, шапките са били украсени с мъниста, както и от тях са били изработвани цели картини.

 

Но нека се върнем на съвременните диамантени гоблени.

 

Можете да закупите разкошни комплекти в специализираните магазини.

 

Техниката на изработка на диамантена мозайка не е сложен процес, а в същото време е успокояващ. Според специалистите, той дори леко наподобява медитация.

За да сглобите правилно гоблена, трябва да следвате следния алгоритъм стъпка по стъпка:

 

На първо място, да поставите платното върху равна повърхност.

След това да премахнете защитното фолиото, но малко по малко. След като предварително вече сте избрали по кой фрагмент ще работите. С дясната ръка започнете да оформяте от горния ляв ъгъл. Така по време на по-нататъшна работа завършената секция няма да бъде повредена.

След това намерете обозначението на цвета в изображението, което първо ще правите. Вижте обозначението на цветовете и се ориентирайте според схемата от букви и цифри, номера на опаковката с камъни.

Изсипете кристалите в тавата и като леко я разклатите леко, те ще се обърнат  фасетената част нагоре.

След това е време да използвате стилуса – да вземете с него част от силиконовата маса и да извадите кристала, за да го прехвърлите в диаграмата.

Областта, от която е отстранен филмът, трябва да бъде завършена веднага, така че лепилната основа да не изсъхне. В противен случай лепкавият слой може да загуби свойствата си, да се покрие с прах и да загуби своята лепкавост.

 

Как правилно да сглобите диамантени гоблени?

Работата с големи картини се усложнява от факта, че е трудно да се работи с постоянно разгънато платно в голям размер. В такива случаи част от платното се оставя сгънато и в процеса на работа диаграмата се разгъва малко по малко.

 

 

В хода на работа готовите фрагменти трябва незабавно да бъдат изравнени с линийка, докато лепилото изсъхне. За да направите това, линийката се плъзга хоризонтално и вертикално, за да коригира позицията на камъните, излезли от реда. Така работата ще бъде възможно най-точна. По този начин трябва да се продължи по цялата схема.

 

Големи площи в един и същ нюанс са по-лесни за поставяне с приставка за стилус за няколко кристала.

 

Първо трябва да изсипете кристалите в тавата и като я разклатите, да подравните камъните в редица.

След натиснете дюзата върху масата, за да я наберете и внимателно вземете ред кристали, подредени в тавата и ги залепете върху диаграмата.

 

Ако камъкът е извън линията, можете лесно да го коригирате с гърба на стилуса.

Тази техника значително ускорява оформлението на картината. В началото изглежда, че това е невъзможно. Но след кратка тренировка процесът протича много по-бързо. Важно е внимателно да прегледате камъните преди залепването. Дефектните кристали трябва да бъдат премахнати без съжаление. По правило в комплекта са включени повече от необходимия брой. Така че, не си струва да ги жалите - само един-единствен повреден камък може да развали цялата картина.

 

Финална работа

В края на работата е важно правилно да подредите и рамкирате диамантения гоблен, тогава мозайката ще остане в първоначалното си състояние.

 

coronavirus.bg