Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Обявиха национален конкурс за изработка на кукерска маска

Конкурсът „Да победим злото чрез доброто“ е организиран от Народно Читалище „Освобождение“, в с.Шейново с финансовата подкрепа на национален фонд „Култура“.

А неговата цел е да популяризира кукерските обичаи като част от културното наследство на Европа, разкриване на разнообразието на кукерските маски, характерни за различните етнографски области на България,както и създаване на условия за забавление на децата и младежите, участващи в конкурса.

Категории на творбите, в които всеки може да се включи са маски с човешки образи или с животинска украса.                                                                        

Самите маски могат да бъдат изработени от различни материали, а крайнитя срок за получаване на творбите е 25.04.2022 г. на адреса на НЧ „Освобождение“,в село Шейново, ул. „Опълченска“ 22.

В конкурсът могат да вземат участие деца и младежи на възраст между 6 и 18 години, като е нужно да предоставят данни за контакт - Трите имена, възраст; адрес за кореспонденция; учебно заведение; телефон за връзка.

До 27 април ще бъдат избрани победителите, а наградените творби ще бъдат публикувани на страницата на читалището, предвидени са предметни награди и грамоти за участниците.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж