Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Йордановден в Долината на розите и тракийските царе


Казанлъчанинът Димо Димов спаси Свещения кръст в Ивайловград. Ритуалът се проведе във водното пространство на площад „Тракия”. И още за еуфорията от спасяването на Богоявленския кръст в Долината на розите и тракийските царе вижте в следващата хроника:22-годишният Давид Жеков спаси за трети път Богоявленския кръст в град Павел баня от водите на река Тунджа навръх днешния Йордановден. Той бе първи сред 8-те смелчаци в ледените води.
На място присъстваше и целия екип на общинското ръководство, а след края на ритуала кмета Иса Бесоолу даде и парична награда на Давид, като му пожела здраве, мир и благоденствие.

За първи път в Мъглиж, след многодишно прекъсване, Идеята за спасяването на кръста възродява кмета д-р Душо Гавазов. Тази година в местноста "Барите", 6-ма мъглижани се спуснаха в ледените води на река Мъглижка, а пръв до кръста достигна Мариян Челебиев. Спасителят получи от кмета Гавазов осветена икона на Св. Богородица, символична парична награда и торта.

В село Габарево също извършиха ритуала по спасяване на Богоявленския кръст от водите на река Тунджа, а тазгодишният смелчага е 29-годишният Иван Чолпанов.

Атрактивни бяха и бузовградчани, които за спасяването на кръста бяха се пременили в народни носии и под звуците на гайда и тъпан се запътиха към водите на река Тундажа, където кръста спаси 23-годишният Станислав Димитров. В ледените води на реката 20-те смелчаци извиха мъжко хоро.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: