Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за пожар в румънски автобус в Прохода на Републиката


На 29 ноември 2021 г. на път II-55 в посока от гр. Велико Търново към гр. Гурково се движил автобус с румънска регистрация, който не превозвал пътници. В района на с. Пчелиново, общ. Гурково, в Прохода на Републиката, по време на движение е възникнало горене в товарния отсек на превозното средство. Водачът - румънски гражданин, предприел аварийно спиране и успял да излезе навън, но огънят се разпространил бързо и обхванал целия автобус.

Пожарът е затруднил движението в Прохода на Републиката, което по-късно е било възстановено. Няма пострадали хора и нанесени щети на други превозни средства.

В 18:36 ч. в РУ на МВР-Казанлък е получено съобщение за възникналия пожар. На място е изпратен дежурен полицейски екип, извършен е оглед на местопроизшествие в присъствието на автоексперт и служители от пожарната.

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство за това, че на 29.11.2021 г. в Прохода на Републиката, общ. Гурково, е било запалено имущество на значителна стойност - моторно превозно средство - автобус, марка „Волво“, с румънска регистрация, собственост на румънска фирма – престъпление по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс.

И към момента продължават действията по разследването.

Боряна Димитрова
Експерт „Връзки с обществеността“
Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж