Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Казанлъчанин спечели сребърен медал от Международната олимпиада по астрономия и астрофизика5 медала спечелиха български ученици по астрофизика от 14-ото издание на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика. Един от медалите е сребърен и е на казанлъчанина Александър Проданов.


Александър Проданов  е възпитаник на профилираната природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ в град Казанлък.  От малък Александър силно се интересува от физика и е носител на множество медали от национални и международни олимпиади и съзтезания.

Надпреварата тази година бе дистанционна с виртуален домакин Колумбия, и се проведе между 14 и 21 ноември 2021 година, като Олимпиадата включваше три индивидуални етапа – теоретичен, анализ на данни и наблюдателен, и един отборен тур.

Националите от Казанлък се състезаваха дистанционно от зали на Профилираната природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“. След завършването на средното си образование младият физик е категоричен, че ще продължи развитието си в сферата на физиката.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж