Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


КОНСУЛТАЦИИ ЗА СЪСТАВИТЕ НА СИК ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ И ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА 14 НОЕМВРИ 2021 Г.


В Зала №6 на Община Казанлък днес Кметът Галина Стоянова проведе консултации за определяне на съставите на Секционните избирателни комисии /СИК/ за предстоящите избори  за президент и визепрезидент и за изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г.


Според разпоредбите на Изборния кодекс, в тези консултации участват парламентарно представените в 45-то Народно събрание политически партии: Партия „Има такъв народ“, Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „Демократична България – обединение“, Партия „ДПС“ и Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

Със заповед на Кмета на Община Казанлък № 1684/21.09.2021 г. са образувани 91 избирателни секции на територията на общината, в т.ч  и секции в двата дома за стари хора, в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и 2 подвижни комисии, в които ще могат да гласуват хора с увреждания, болни и карантинирани лица.

В изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс и Решение на РИК Стара Загора, в община Казанлък ще има 9 секции, които са с под 500 избиратели, за които СИК са в състав до 7 членове, и 82 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в 9-членен състав.

Съгласно методиката за определяне на съставите на СИК, на база на процентното представителство в Парламента, партиите в Казанлък ще участват със следните бройки в секционните комисии: Партия „Има такъв народ“- 202, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ - 195, Коалиция „БСП за България“ - 113, Коалиция „Демократична България – обединение“ - 107, Партия „ДПС“ - 93 и Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ - 91. Общият брой на членовете на СИК е 801.

Кметът Галина Стоянова пожела на всички успех и толерантна предизборна кампания.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: