Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Казанлък инфо - www.kazanlak-bg.info

Още видео новини >>>

Анастасия Мозер: България има нужда от стабилност и отговорно управление. Обединени земеделци настояват за ефективно усвояване на средствата от ЕС

„Евроинтеграцията e дълъг път, по които България върви от години. Във време на пандемия и икономическа криза средствата от европейските фондове са ключови за успешното развитие на страната.“ Това заяви председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева при откриването на  конференцията „Нови възможности и предизвикателства в процеса наевропейската интеграция на България“.

От Обединени земеделци винаги сме настоявали за развитие на България на регионите – за децентрализация на работа с европейските пари, за насочване на повече средства към малките населени места, за стартиране на регионални програми, които могат да ограничат процеса на обезлюдяване на цели територии в страната. И тук ролята на европейските програми е ключова, заяви пред форума Петя Ставрева.

Форумът, организиран от ПП Обединени земеделци и фондация „Конрад Аденауер”, се проведе на 25 и 26 септември в Пазарджик. Специален гост беше почетният председател на партията д-р Анастасия Димитрова-Мозер. В него участваха също зам.-председателят на Обединени земеделци инж. Емил Йончев, членове на ръководството на партията, кметове и общински съветници, земеделски производители и представители на бизнеса от региона. В конференцията участва също и политологът доц. Антоний Гълъбов.

Анастасия Мозер поздрави участниците във форума и изрази надежда, че след изборите на 14 ноември България ще има стабилно правителство. Тя определи като „срамно” случващото се в политическия живот у нас и посочи, че следващите управници на страната трябва да гледат към бъдещето с отговорност.  По думите й България има нужда от стабилност и всички усилия трябва да бъдат мобилизирани в името на  благоденствието на българските граждани.            

                                                           
Обединени земеделци винаги са търсили сътрудничество с другите партии и организации в център-дясно, но „в последно време всеки реши, че е голям”, отбеляза почетният председател на партията. Анастасия Мозер е категорична, че демокрацията е завоевание, но и процес и затова трябва да се отстоява всеки ден.

Доц. Антоний Гълъбов коментира качеството на европейската интеграция, 15 години след членството ни в ЕС, политическата криза у нас и Планът за възстановяване и развитие. Той отправи критика към български евродепутати, които инициираха приемането на Резолюция срещу страната ни и така нанесоха големи щети. Според него това ще върне мониторинга срещу България.  Страната ни беше употребена в ЕП в атаката на левичарите срещу ЕНП, смята той.

Той остро критикува и забавянето на Плана за възстановяване и развитие, който България още не е внесла в ЕК. Проблемът за забавянето не е технически, а политически, подчерта Гълъбов и отбеляза, че в документа няма оценка за това как икономиката ни е преминала през пандемията. Експертът алармира, че 1 млрд. и 600 млн. лв.,  заложени в новия бюджет, може и да не дойдат до края на годината, ако планът не бъде внесен.          

                                                                                                                                 
Гълъбов коментира и предстоящите избори „2 в 1” на 14 ноември и изрази очакване, че активността може да падне още и до урните да отидат едва 2, 5 милиона българи. Доц. Гълъбов е категоричен, че, за да имаме устойчиви изборни правила, те трябва да са част от конституцията, което ще бъде пречка те постоянно да бъдат променяни.

За първите 7 години от членството на страната ни в ЕС в българското селско стопанство са се влели 6,9 млрд. лв. под формата на субсидии. До 2020 г. са усвоени милиарди евро за развитие на земеделието и селските райони, но е важно какъв е ефектът от тях, каза още Петя Ставрева. Голяма част от средствата за земеделие - над 80 на сто от директните плащания, отиват в едрите производители. А съвсем малък процент от евросубсидиите стигат до дребните производители, които най-много се нуждаят от тях,  посочи тя.

България трябва да участва активно в дебата за новата ОСП и да защити българските приоритети за подпомагане за земеделското производство. В условия на тежки климатични промени е много важно да финансираме  изграждането на напоителни съоръжения, както и да управляваме мъдро водните ресурси на страната. Подкрепата за младите фермери, набор от мерки за управление на риска в земеделието, въвеждането на иновациите, както и модернизацията на инфраструктурата в селските райони  са ключови за успешната аграрна и регионална политика на България, подчерта Петя Ставрева.

На форума Обединени земеделци настояха държавата да предвиди средства за изграждане на модерни напоителни системи, без които е невъзможно развитието на устойчиво земеделие.

Пресцентър на ПП Обединени земеделци

 

> НОВИНИ ОТ

Обновена: Сигнал за взрив в завод Арсенал

Обновена: Сигнал за взрив в завод Арсенал

Мъж на 55 години е загинал, две жени – на 43 и 53 години, в момента са в неизвестност и една жена, ...

продължава>

След 100 % обработени протоколи от ЦИК в Област Стара Загора

След 100 % обработени  протоколи от ЦИК в Област Стара Загора


В област Стара Загора обобщените резултати са на базата на 100 процента обработени протоколи

продължава>

Пожар в парк „Тюлбе“

Пожар в парк „Тюлбе“Запалила се е постройка в боровата гора на парк „Тюлбе“ . Според непотвърдена информация в къщата са...

продължава>

Добре дошли в Бузлуджа

> ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА:

„Белокаменната красавица на Казанлък“ по-известна като ХГ- Казанлък и ИМ „Искра“

„Белокаменната красавица на Казанлък“ по-известна като ХГ- Казанлък и ИМ „Искра“В края на 60-те години на миналия век колективът на арх. Иван Битраков, Яким Петров и Георги Папагалов печели конкурс за нова изложбена сграда в гр. Казанлък. В течение на над десет години проектът преминава през редица промени и наименования докато през 1981г. сградата не отваря официално врати и в нея се настаняват Художествена Галерия – Казанлък и Исторически музей „Искра“.

продължава>

Виж ЧУДОМИР В КАЗАНЛЪШКА ИСКРА


> И ДРУГИТЕ НОВИНИ:

ФК „Розова Долина“ излезе на протест срещу решението на общинския съвет на БСП

ФК „Розова Долина“ излезе на протест срещу решението на общинския съвет на БСПНа заседанието на Общинския съвет бе разгледано предложение за  предоставяне за безвъзмездно по...

продължава>

Млади творци се включиха в проект „Нови спомени с ухание на рози“

Млади творци се включиха в проект „Нови спомени с ухание на рози“Проект „Нови спомени с ухание на рози“ се проведе в Казанлък. В него се включиха деца и младежи от с...

продължава>

TEEN FEST в парк Розариум по повод 12 август - Международен ден на младежта

TEEN FEST в парк Розариум по повод 12 август - Международен ден на младежтаTEEN FEST в парк Розариум по повод 12 август - Международен ден на младежта (Организатори: Община Ка...

продължава>

> ПРЕЗ ОЧИТЕ НА...

Табели с предупреждение след почистени нерегламентирани сметища край Крън

Табели с предупреждение след почистени нерегламентирани сметища край Крън

След почистване на нерегламентираните сметища в околностите на град Крън, кметът Пламен Георгиев постави и информационни табели във връзка с Наредба 23 от Общински съвет - Казанлък, която напомня, че максималната глоба за незаконно изхвърляне на отпадъци е до 1000 лв.

продължава>

ВИЖТЕ КАК ДА РАЗЛИЧАВАТЕ ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ:

> ПОЛИТИКА:

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

> ВИЖТЕ ОЩЕ:

Натуралните хранителни добавки: Какво трябва да знаете?

Натуралните хранителни добавки: Какво трябва да знаете?

Натуралните хранителни добавки: Какво трябва да знаете?

Натуралните хранителни добавки са все по-попу...

продължава>

Последни два дни за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

Последни два дни за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

82 млн. лева са платени през виртуален ПОС на НАП от началото на годината

Остават два дни, в които фи... продължава>

Европейският съюз открива 13 информационни центъра от ново поколение в България

Европейският съюз открива 13 информационни центъра от ново поколение в България

Българските граждани ще имат още по-лесен и пряк достъп до информация за Европейския съюз благодарен...

продължава>

Над 3900 лв. събраха казанлъшки музиканти за студенти в неравностойно положение

Над 3900 лв. събраха казанлъшки музиканти за студенти в неравностойно положение3941,50 лева са събраните средства от провелия се благотворителен концерт, организиран от Царица Роз...

продължава>

Проф. Николай Овчаров: Странен и различен археологически сезон бе това лято

Проф. Николай Овчаров: Странен и различен археологически сезон бе това лятоПо време на гостуването си в Казанлък проф. Овчаров сподели и как е преминало последното археологиче...

продължава>
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж