Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


„Киноцентърът представя: уникални костюми, реквизит и оръжия от любими български филми” в Ст.Загора

Уникалната за страната ни експозицията „Киноцентърът представя: уникални костюми, реквизит и оръжия от любими български филми” е подредена в новооткрития Регионален исторически музей в Стара Загора, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

Експозицията съдържа повече от 500 експоната. Сред тях са: автентични облекла и вещи от началото на XX век, костюми, мебели, оръжия, специално изработени за историческите филми: „Борис I”, „Калоян”, Хан Аспарух”, „Време разделно”, „Златният век”, Денят на владетелите” и др. Заедно с работните фотоси от заснемането на филмите през годините, изложбата надниква и зад кулисите на „магията, наречена кино”.
Експозицията е собственост на Националния исторически музей.
До сега изложбата е гостувала в 18 града в страната. Предстои в Стара Загора да остане около месец. Идеята на организаторите е изложбата, заедно с панорама на българските филми, да бъде представена в някои европейски столици, както и да гостува в страни с големи български общности като Македония, Сърбия, Испания, Украйна. Организаторите обмислят и възможността експозицията „Киноцентърът представя: уникални костюми, реквизит и оръжия от любими български филми” да бъде подредена и в Казанлък.

 

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: