Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ОБЩИНА КАЗАНЛЪК - ОТЛИЧЕНА С НАЙ-ВИСОКОТО ОТЛИЧИЕ НА СЪЮЗА – ЗА ХУМАНИТАРНА КАУЗА

В залата на Военен клуб – Казанлък днес се състоя тържеството за стогодишнината на Съюза на слепите в България. От името на Кмета Галина Стоянова, заместник-кметът Лилия Цонкова връчи Почетен плакет и Поздравителен адрес за отбелязването на юбилея. В приветствието Кметът на Казанлък посочва, че доброто сътрудничество трябва да продължи и пожелава „здраве, дълголетие и щастливо бъдеще на всички незрящи и техните близки“.  


От Съюза на слепите у нас отличиха с най-високо отличие за изключителни заслуги за интеграция на хората с увреждания Община Казанлък с приза „Хуманитарна кауза“. От казанлъшката териториална организация новият председател Георги Филипов изрази благодарност за извършения с общински средства ремонт на помещението, където се срещат: подмяна на дограма, врата, подови настилки, освежени стени..., за да стане пространството „по-свежо и уютно“. „Казанлъшката организация е известна със своето гостоприемство“, отбеляза Дина Желева, председател на Регионалната организация Стара Загора.

Председателят на Съюза на слепите в България  Васил Долапчиев припомни, че организацията е една от най-старите в страната и през годините сдружението се утвърждава като авторитетно гражданско обединение, което защитава правото на достъпна среда и работа с различните държавни институции. Те са първи на Балканите, които създават рехабилитационен център за своите членове. Сега центровете у нас са 4, а други 7 организацията подпомага.

За юбилея от организацията раздадоха юбилейни грамоти на служби като „Социално подпомагане“ и „Социален патронаж“ в Казанлък, общински служители. Със сребърни значки бяха отличени техни дългогодишни членове и приятели, сред които именития Дечко Гарбатулов, най-дългогодишният звънар в България, който вече повече от 50 години бие камбаните на шипченския храм-паметник „Рождество Христово“.

Лично към Кмета Галина Стоянова прозвучаха думи на благодарност „за топлото отношение, скромност, бърза реакция и благородство“.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж