Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа 22-годишен мъж за държане на метамфетамини


По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Ш., на 22 г., привлечен като обвиняем за това, че на 19.07.2021 г. в гр. Стара Загора, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества - престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс


На 19.07.2021 г. обвиняемият С.Ш. пътувал в лек автомобил, който бил спрян за проверка от полицейски служители. При извършено претърсване и изземване в колата са били открити 51,46 грама метамфетамини на стойност 1286 лева. Установено е било, че С.Ш. е притежавал наркотичните вещества.

За извършеното деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години, както и глоба от две хиляди до десет хиляди лева.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора и е приел, че се касае за изключително висока обществена опасност на престъплението и на неговия извършител, както и че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

С.Ш. е осъждан с влязла в сила присъда за същото деяние -  по чл. 354а, ал.3, т.1 НК.

Определението на Районен съд – Стара Загора подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора

Боряна Димитрова
Експерт „Връзки с обществеността“
Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: