Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа мъж, откраднал пари и вещи от жилище през отворен прозорец

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Г., на 31 г., привлечен като обвиняем за това, че на 16.06.2021 г., в гр. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи, без съгласието на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвои – чл.196, ал.1, т.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29, ал.1 от Наказателния кодекс.
Пострадалите две жени, майка и дъщеря, живеели на първия етаж в жилищна кооперация в гр. Стара Загора. На 15.06.2021 г., вечерта, били в дома си. Те легнали да спят около 22 часа, като оставили отворени два прозореца на остъклена тераса.  Около 4 часа, обвиняемият И.Г. минал покрай жилищния блок и видял отворения прозорец. Той се качил на терасата, демонтирал комарника и влязъл в жилищните помещения. От стаите взел кожена дамска чанта, сумата от 400 лева, лични и дебитни карти, ръчен часовник, валута, мобилен телефон и други вещи на пострадалите, след което отключил входната врата и напуснал жилището. Около 6,30 ч., една от пострадалите се събудила и установила липсата на дамската си чанта, както и факта, че входната врата на жилището е отключена и оставена открехната.

Обвиняемият е осъждан, с наложени наказания, за престъпления против собствеността.
Определението на съда подлежи на обжалване.


Боряна Димитрова
Експерт „Връзки с обществеността“
Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: