Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Стара Загора: Единственият път на България е европейският, защото води до държави, които не рушат, а изграждат

Областният координатор на ПП ГЕРБ – Стара Загора Пламен Йорданов представи листата с кандидатите за народни представители на Коалиция ГЕРБ – СДС пред кметове на общини, председатели на общински съвети, членове и симпатизанти. Началото на предизборната кампания беше поставени на 11 юни вечерта в Лапидариума на Регионалния исторически музей в Стара Загора.

„Водени от желанието на направим Стара Загора, региона и България още по-привлекателни за живеене, от позицията на времето и в политически аспект знам, че това не може да бъде постигнато без добър екип. Затова съм спокоен, че ще спечелим изборите, защото вие сте тук. ГЕРБ не е един човек, а голям и сплотен отбор, ГЕРБ сме всички ние“ – каза Пламен Йорданов.

Водач на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район, която се явява на извънредните парламентарни избори на 11 юли с № 5 в интегралната бюлетина, е министърът на образованието и науката в третото правителство, ръководено от Бойко Борисов – Красимир Вълчев.

„За мен е чест да съм част от тази листа, защото съм емоционално свързан с този регион и тук живеят хората, на които вярвам. На кандидатите за народни представители от Старозагорски избирателен район разчита не само регионът, но и България, защото срещу нас е изправен обединен фронт от бандити и техните адвокати, които доведоха страната ни през 90-те години до катастрофа и стопиха спестяванията на родителите ни. Точно тези хора в момента казват: „Старата кола не е хубава и ще сменяме политиците.“ Това е лозунгът на едни от нашите опоненти. Ако смениш обаче старата кола с ребрандираната след катастрофата от 90-те години, не е добър вариант. Имаме самочувствието да бъдем най-подготвените, най-компетентните, най-почтените и българското общество разчита на нас. Нашата кампания както винаги ще бъде позитивна, но не може да не отговаряме на лъжите и манипулациите, които се хвърлят в пространството без никакви доказателства“ – заяви Красимир Вълчев. Водачът на листата добави, че лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов не веднъж е доказал своята отговорност и е успял да изведе успешно страната от редица кризи. Той добави, че единственият път на България е европейският, защото води до държавите, които не рушат, а градят.

„Вие сте лидери и на 11 юли ГЕРБ трябва да бъде първа политическа сила. Всички разчитаме на вас като екип, за да покажем, че сме № 1“ – с тези думи кметът на община Стара Загора Живко Тодоров се обърна към кандидатите за народни представители.

В откриването на кампанията участваха още Галина Стоянова – кмет на община Казанлък, д-р Душо Гавазов – кмет на община Мъглиж, д-р Теньо Тенев – кмет на община Раднево, общинският председател на ПП ГЕРБ – Стара Загора Емил Христов, Радостин Танев - народен представител в 44-ото и 45-ото Народно събрание и Борис Кърчев - народен представител в 44-ото Народно събрание.

Визитки на кандидатите за народни представители на Коалиция ГЕРБ – СДС от 27-и МИР – Стара Загора

1. Красимир Георгиев Вълчев е водач на листата на ГЕРБ за 27-и МИР – Стара Загора. Израснал е в село Априлово, община Гълъбово. Завършил е Строителния техникум в Стара Загора. Магистър по „Публични финанси“. Завършил е Икономическия университет – Варна. Преминал е обучение по „Бюджет и финансово управление“ в университета „Дюк“ – САЩ. Министър на образованието по време на 44-то Народно събрание. В периода 2002 – 2009 г. работи на различни длъжности в Министерството на финансите. От септември 2009 г. до февруари 2017 г. е главен секретар на Министерството на образованието и науката. В периода април – май 2017 г. е началник отдел в дирекция „Финансиране на общините“ в Министерството на финансите.

2. Маноил Минчев Манев е докторант по „Национална сигурност“ в Академия на МВР, Магистър по история Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“, бакалавър по национална сигурност от Академия на МВР. 13 години е бил служител в Криминална полиция в МВР, създател и директор на Частен професионален колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ – Стара Загора. Бил е и заместник областен управител на област Стара Загора, народен представител в 43-ото, 44-ото и 45-ото НС на Република България.

3. Илиана Петкова Жекова е магистър по „Социални дейности“ и по „Психология“ от Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Работила е 15 години като социален работник в Дирекция „Социално подпомагане” – Казанлък до 2010 г., а от 2011 г. е директор на Дирекция „Бюро по труда” – Казанлък към Агенция по заетостта. В периода 2019 – 2021 г. е ръководител е на групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ в ОбС – Казанлък и председател на Постоянната комисия по здравеопазване, социална дейност и трудова заетост и член на Постоянната комисия по противодействие на корупцията, сигурност и обществен ред и за упражняване на контрол върху актовете, издадени от органите на местната изпълнителна власт. Народен представител в 45-ото НС.

4. Лъчезар Димитров Борисов е доктор по икономика. Магистър е по „Макроикономика“ от Университета за национално и световно стопанство. Получава втора специалност по „Счетоводство и Финанси“ от Института за следдипломна квалификация към УНСС. В периода февруари 2017 – юли 2020 г. е заместник-министър на икономиката. Избран е за министър на икономиката на 24 юли 2020 г. от 44-ото Народно събрание.

5. Александър Красимиров Кьосев е студент IV курс Политически науки с международни отношения в Университет за национално и световно стопанство - София. Бивш зам.-председател на САИМО (Студентска асоциация за изследване на международните отношения), зам.-председател в EDS (European Democrat Students) в комисията по енергетика и устойчивост, част от ЕНП.

6. Деница Димитрова Иванова е завършила психология със специализация „Социална психология” в ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград, базисно обучение по Позитивна психотерапия към ДППБ – България и обучение по хипноза и хипнотерапия към БАХ и членува в асоциацията. От 2001 г. работи в сферата на социалните дейности. Работила е като психолог в Дирекция „Социално подпомагане” в Центъра за обществена подкрепа в гр. Чирпан. Била е управител на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания. Била е ръководител на различни социални проекти с насоченост към уязвими групи. Към настоящия момент е ръководител на Център за ранна интервенция – гр. Чирпан. Работи и като психолог на свободна практика.

7. Арх. Мартин Паскалев Паскалев е завършил „Архитектура“ в Университет по архитектура, строителство и геодезия, гр. София. Работи като архитект-проектант. Общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2019 – 2023 г. в ОбС – Стара Загора. Председател на Постоянна комисия по териториално и селищно развитие и транспорт.

8. Екатерина Мънева Гърдова е завършила НВУ „Васил Левски“ – Велико Търново специалност „Защита на населението от бедствия аварии и катастрофи“. В момента работи в сферата на жп транспорта.

9. Димо Колев Димитров е юрист. Магистър по „Право“ от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Работи като адвокат. Председател е на Адвокатска колегия Стара Загора. Общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2015 – 2019 г. в ОбС – Стара Загора.

10. Роман Алексеев Желев е магистър по право от Югозападен университет „Неофит Рилски“ , гр. Благоевград. Има магистърска степен „Техника и технология“ от Тулски държавен университет, гр. Тула, Русия. Работи като адвокат на свободна практика от Адвокатска колегия Стара Загора, общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2019 - 2023 г. в Общински съвет – Казанлък. От април т.г. е и ръководител на групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ. Трудовият му опит включва още и позициите началник на цех в завод „Арсенал“ АД, заместник-началник и конструктор на отдел „Конструктивен“ в същия завод.

11. Милен Динков Димитров е магистър по „Финансов мениджмънт“ в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ - Свищов. Сертифициран вътрешен одитор в публичния сектор. В момента е главен експерт към отдел „Административно-стопански дейности“ в Община Стара Загора. Областен координатор на МГЕРБ – Стара Загора.

12. Петя Кръстева Чакърова е магистър по „Икономика и финанси“, СУ „Св. Климент Охридски“; „Социална работа и медиация“ - Тракийски университет, Стара Загора и по „Растителна защита“ от Висш селскостопански институт „Васил Коларов“ - Пловдив. Заместник областен управител, мандат 2017 - 2021 г. Била е директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Стара Загора, както и на Дом за деца и младежи с умствена изостаналост, с. Петрово. Член на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

13. Николай Тотков Стоев е завършил специалностите „Стопански и финансов контрол“ и „Финансов контрол и външен одит“ в Стопанска академия – Свищов. От 2003 г. до 2016 г. заема различни длъжности в дружества от частния сектор. От 2016 г. до момента е началник на звено „Озеленяване и комунални дейности“ в Община Стара Загора.

14. Мария Павлова Гинева е завършила СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност „Специален педагог“. Има над 20 години опит в работата с деца с увреждания, в момента управлява две социални услуги за деца и семейства в гр. Казанлък. Общински съветник от ПП – ГЕРБ, Председател на Комисия „Социални дейности и заетост“ в Общински съвет – Казанлък, мандат 2011 – 2015 г.

15. Бояна Тихомирова Танева Манова е бакалавър по „Европейско право“ от университета „Абъристуйт“, Англия и магистър по „Европейско и международно бизнес право“ от Виенски университет, Австрия. Доскоро беше зам.-председател на най-голямата младежка организация към ЕНП – „Европейските студенти демократи“. Настоящ общински съветник от групата на ПП ГЕРБ в Стара Загора, заместник-председател на ПК „Оперативни програми и международно сътрудничество“. Областен организационен секретар на МГЕРБ – Стара Загора. Мениджър е в търговска фирма.

16. Петко Христов Минчев е бакалавър по „Социални дейности“ от Тракийски университет – Стара Загора. Магистър е по „Публична администрация“, с профил „Управление на човешките ресурси“, от Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. От 2007 година е в сферата на социалните дейности като старши експерт. От 2019 г. е секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви към Община Чирпан.

17. Николай Колев Динев е студент в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – филиал Кърджали. От 2007 г. до момента работи като механошлосер в рудник „Траяново – север“.

18. Мария Николаева Ненова е завършила специалност „Българска филология“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. В момента е секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Казанлък. Била е член на Младежки общински съвет – Казанлък от 2015 до 2019 г.

19. Димитър Маринов Стаматов е инженер от Технически университет – Варна и магистър по „Международни икономически отношения“ от Университет по национално и световно стопанство – София. Трудовият му опит включва позициите ръководител на ТП „Мерки и измервателни уреди“, управител на дружество с ограничена отговорност. Председател е на Общинското ръководство на СДС – Стара Загора.

20. Тодор Димитров Тодоров е минен инженер. Бакалавърската си степен завършва в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ – София. Работи в енергийния комплекс „Мини Марица-изток“.

21. Десислава Иванова Нанева е завършила специалност „Педагогика на обучението по български език и история“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и специалност „Управление на образованието“ във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. От 2014 г. до 2020 г. е била главен експерт в отдел „Образование“ в Община Стара Загора. От септември 2020 г. е заместник-директор по учебната дейност в основно училище в гр. Стара Загора.

22. Слави Атанасов Йорданов е завършил Професионална гимназия „Гео Милев“ – Мъглиж. В момента е главен специалист в Административно бюро „Лозенец“ в Стара Загора.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж