Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Еко фестивала на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” ще се проведе за 11 поредна година под мотото „ Еко фест Гостува”„Вече 10 години помагаме на територията на Община Казанлък за промяна на екологичната култура, време е да подкрепим и други населени места”-споделя инженер Мария Славова, Председател на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” и Асоциация на работещите с младежи и доброволци организации в България (АРМДОБ). Тази година фестивалът ще бъде в доста по-различен мащаб. Ще осъществим дейностите си в Община Казанлък с подкрепата на „Юнайтед Авангард Артист”, които заедно с „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” са членове на АРМДОБ, както и с огромното съдействие на Народно читалище „Пробуда-1920” в с. Копринка. Тези институции са избрани, защото вече няколко години си партнираме много успешно и защото искаме да осъществим дейностите си в двете населени места, в които сме започнали фестивала, а именно с. Копринка и в които сме продължили гр. Казанлък.
Краткосрочните доброволците от Литва, Турция, Швеция, Грузия, Франция, Испания, Португалия и България, ще работят с дългосрочните доброволци от Франция, България, Словакия и Румъния по проект „Взаимопомощ 3 и 4” по програма „Европейски корпус за солидарност”, финансирана от Центъра за развитие на човешките ресурси.

„Взаимопомощ” са осъществили към настоящия момент в България 25 проекта по европейски и национални програми. Този опит на организацията показва, че има възможност да се работи и в момента спокойно и успешно, въпреки кризата с Ковид-19.  Да се помага на други населени места и организации, членове на АРМДОБ, за да популяризират екологичната философия и ЕКС.

Доброволците ще можете да срещнете по улиците на града ни още от 20 юни до 15 август, като ще можете да им помогнете в откриването на съкровища в града ни, в заснемането на късометражни филми с екологична насоченост, да научите повече за страните им, чието представяне ще се осъществи в НЧ „Пробуда-1920” с. Копринка, да им покажете любимото си място от долината на розите.

Дейностите на доброволците извън града ни ще подпомогнат огненият център на Фондация „Жар-театър-изкуство-култура” в гр. Ябланица, био-пчелна ферма с. Ъглен, проект „Наеми дърво” с. Бяла река, „Еволюшън” медия гр. Велико Търново и местната общност на с. Миндя, общ. В. Търново.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж