Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Завърши първият випуск на Техническия колеж в Казанлък

В Казанлък се състоя тържествена церемония за връчване на дипломите за висше образование, образователно –квалификационна степен „Професионален бакалавър“, специалност „Технология на машиностроенето“ на първия випуск на Техническия колеж в Казанлък към Техническия университет – София.Галина Стоянова поздрави първите абсолвенти на висшето училищe: „Днешният ден е един сън, който имах още когато станах кмет. Сън, който получих от предишни кметове и много казанлъчани - Казанлък да бъде град на студентите. Вие сте истинският факт, че този сън е истина. Благодаря ви, че се доверихте на Технически колеж - Казанлък, на Технически университет - София, на казанлъшкия бизнес, за да започнем това обучение., поздрави тя абсолвентите. „Сигурна съм, че ще ни поканите на магистратурата. Браво, поздравления за Вас! Когато има много голяма мечта и се търсят добри хора и приятели - те се срещат!“, заяви Кметът на Казанлък. Тя помоли за Божия благословия към делото на преподавателите и местния бизнес, „които сбъднаха това чудо и казанлъшка мечта“.

Директорът на Технически колеж – Казанлък към Технически университет – София проф.Ивайло Ганев припомни трудното начало преди 3 години: „Бяхме убедени в нашата кауза и затова успяхме!“, разказа той за изграждането на добри инженерни специалисти и отбеляза силната ангажираност на кмета и местния бизнес.

По решение на Академичния съвет на Техническия университет София с най-високото отличие - Златен медал на университета за изключителен принос в създаването и развитието на Техническия колеж бяха удостоени Кметът Галина Стоянова, Николай Ибушев и Владимир Спасов. С престижния приз за Юбилейни 75 години ТУ-София бяха наградени още 11 ръководители на машиностроителни предприятия, съдействали за развитието на модерна материална база и оборудване за качественото обучение на студентите в колета, организатори на фирмени отдели за образование и квалификация.

Пионерите на колежа получават образователно-квалификационна степен „Професионален бакалавър“, специалност „Технология на машиностроенето“. Абсолвентите представиха свой Благодарствен адрес лично към Кмета Галина Стоянова и Община Казанлък, към всички, съдействали за тяхното успешно завършване: „Благодарим Ви, че ни дадохте възможността да се обучаваме, усъвършенстваме и да завършим висшето си образование в града, където работим и живеем!“. В Благодарствения адрес те отправят и пожелание към всички бъдещи студенти: „Никога не е късно да се учим, защото човек може толкова, колкото знае“. Първи випуск тържествено произнесоха Галилеева клетва, с която поемат обещание да използват наученото единствено за мирни цели, за по-добър свят.

След дълги години на търсене на възможности за откриване на висше училище в Казанлък то е открито във втория мандат на Кмета Галина Стоянова с ПМС № 187/31.08.2017 г. (ДВ бр. 72/05.09.2017 г.) Тогава тя определя успеха като добър пример за партньорство с бизнеса и академичната общност.

За новата учебна година прага на Техническия колеж в Казанлък учебния праг прекрачиха нови 200 студенти.

галерия снимки: 05.06.2021 - Завърши първият випуск на Техническия колеж в Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж