Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


България да преразгледа начина за издаване на визи за руски туристи

Руският съюз на туристическата индустрия призова България да преразгледа начина за издаване на визи за руски туристи.

Това съобщиха по време на пресконференция от Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), която е получила писмото от руските си колеги, предаде репортер на Агенция “Фокус”. В писмото се казва още: „Международният пазар се бори за руските туристи и се предлагат мерки за стимулиране на руския туристопоток към страни като Кипър и Израел. България не предприема действия за стимулиране на руските туристи, а повишава визите с 500 рубли. Още сега България губи борбата със своите конкуренти, а през активния сезон българският продукт може да стане неконкурентноспособен”.
От БАТА призоваха, издаването на визите да не засяга руски туристи, които идват в България чрез акредитирани в българското посолство туроператори. Освен визите, за руските туристически фирми е въведено и още едно условие - да изпращат определен брой туристи.
Председателят на БАТА Донка Соколова призова за единна намалена ставка на ДДС за всички туристически услуги. От асоциацията предлагат още правителството да поеме разходите за визите за руски туристи, като за това ще са необходими 7-8 млн. евро.
Друга мярка за справяне с кризата предложена от БАТА е стимулиране на чартърните полети за лятото - намаляване на акциза върху керосина, да не се събират летищни такси за летищата в София, Пловдив, Бургас и Варна в размер на 8 евро на човек. От асоциацията искат и увеличаване на редствата за реклама.
От БАТА се оплакаха, че „Празникът на розата” в Казанлък съвпада с изборите за европейски парламент, а по време на избори не се позволяват масови мероприятия. Донка Соколова каза, че вече има платени туристически пакети за тези празници и ако те не се проведат, заради изборите, на туристите ще трябва да им се плати неустойка.
Росица ГЕОРГИЕВА Агенция "Фокус"

 

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж