Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Девето издание на „Минипринт Казанлък“ 2021 има и участник от града на розите


В 9-то издание на конкурса за съвременна малка графика „Минипринт – Казанлък“ тази година участваха над 450 творби от над 158 художници, работещи в 36 страни по света. Изложбата с творби от конкурса беше открита по традиция в залите на Художествената галерия в Казанлък. При откриването директорът на галерията Христо Генев заяви, че тази изложба прави града ни международна столица на графиката.

А Кои са наградените тази година ще можете да разберете във видеото:


Творбите в конкурса бяха оценявани от международно жури в състав Ерик Мамери (Канада), Кристиан Дидерикс (Южна Африка) и Петър Бояджиев (България), председателствани от ръководството на Минипринт Казанлък в сътрудничество с Община Казанлък. Идеята за конкурса и изложбата са на българина, живеещ в Канада Петър Бояджиев.

Бояджиев сподели, че с годините конкурсът добива все повече популярност.

Изложбата ще бъде отворена за посетители от 1 до 30 юни 2021г. По традиция, след приключването и организаторите ще дарят за фонда на Художествена галерия Казанлък над 30 творби.

Организаторите на „Минипринт – Казанлък“ имат идея за 10-то юбилейно издание на конкурса да предложат на носителите на награди от предходните години да участват с нови творби и при възможност да присъстват по време на награждаването на авторите в 10-то издание.

Събитието е част от програмата на Празника на розата 2021г.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: