Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Дариха инхалатори и постелъчно бельо за детското отделение на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ – Казанлък

Единствената здравна телевизия в България - Code Health TV, дари инхалатори и пoстелъчно бельо на детското отделение в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ – Казанлък. Дарението съдържа 30 броя спални комплекти за деца, 10 броя спални комплекти за бебета, както и 10 броя компресорни инхалатори. „Колкото и малко да е доброто, което правим, то е от значение и дава надежда и помага на този, който го получава. Много често забравяме да оценим малките неща, тези, които осмислят дните ни – каза Невена Сулева, финансов директор на Code Health TV при връчване на дарнието. - Във време на трудна, пандемична обстановка, работата на медиците е тежка, стресираща и много отговорна. Силата и духа на лекарите са достойни за уважение. В МБАЛ “Д-р Христо Стамболски” ЕООД, град Казанлък, работят хора, положили Хипократова клетва да помагат на пациентите, независимо от условия, трудности и обстановка. Ние от Code Health TV, единствената здравна телевизия у нас, сме съпричастни към всичко, случващо се в здравните заведения у нас. Затова днес правим едно “малко добро”, което може да е голямо за този, който се нуждае. Даряваме.“

Завеждащият педиатричното отделение на общинската болница в Казанлък д-р Стойко Стойков не скри изненадата си и не спести думите на благодарност към дарителите: „Точно това са неща, от които имаме най-голяма нужда – инхалатори и постелъчно бельо. Ще ги използваме буквално още днес. Това е страхотен жест, който значително ще улесни работата ни“, каза той. Д-р Стойков подчерта, че това е едно от най-големите детски отделения в България, през което годишно преминават между 1200 и 1600 деца. Отделението осъществява диагностика и активно лечение на заболявания от гастроентерологични и пулмологични профили на деца от 0 до 18 години. Разполага с кардиомонитори, инфузионни помпи, апарат за обдишване, нов персонален монитор с автономен пулсоксиметър. Екипът на Code Health TV, изказва специални благодарности към завеждащия отделението д-р Стойков за отдадеността, професионалното отношение и грижа към малките пациенти.

По думите на управителя на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ЕООД д-р Кети Маналова-Владкова, децата са особени пациенти, които се нуждаят от условия, близки до домашния уют. В отделението грижите за тях са на високо професионално ниво, както по отношение на диагностиката и лечението, така относно апаратурата и битовите условия. Тя благодари за дарителския жест, защото той ще допринесе още повече за подобряване на условията и възможностите за лечение на малките пациенти.

Невена Сулева сподели, че Code Health TV приветства всяко добро събитие, свързано със здравето и здравословния начин на живот, и заедно с партньори и приятели е готова да се отзове там, където има нужда от помощ.


Само от няколко дни в отделението по гастроентерология в МБАЛ „Д-р Христо Самболски“ ЕООД работи ехограф от последно поколение. За това информира д-р Кети Маналова-Владкова, управител на лечебното заведение. Ехографът е закупен със средства на болницата и е за нуждите на III Вътрешно отделение със завеждащ д-р Едриана Едрева.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: