Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Международна конференция ще се проведе в Казанлък за бъдещето на "Бузлуджа"


На 22 и 23 юли ще бъде организирана Международна конференция за бъдещето на паметника "Бузлуджа" в ИМ "Искра". На международната конференция в Казанлък ще бъдат представени и всички действия, които са предприети по опазване и консервация на мозайките в дом-паметника. Конференцията се организира от ИКОМОС България и ИКОМОС Германия, Фондация "Бузлуджа", Europa Nostrа, ДОКОМОМО и фондация "Гети" , със съдействието на Община Казанлък и ще бъде под патронажа на Галина Стоянова. Международния форум освен, че ще бъде отворен за всички граждани и посетители на Казанлък, ще бъде и предавана онлайн, а всички желаещи ще могат да се включат и в дискусиите. Повече за бъдещето събитие разказваме в следващото видео:д-р Санйин Михелич (dr. Sanjin Mihelic), директор на Археологическия музей в Загреб, експерт от "Международния комитет за културен туризъм" към международния Икомос (International Cultural Tourism Committee). Той е част от екипа, който работи за изготвяне на "Устойчив план за туризъм" за Бузлуджа. Целта на плана е интегрирането на Бузлуджа като туристическа дестинация в съществуващия богат културен ландшафт. А целта на конкретното посещение е проучването на региона.

Проф. Йорг Хаспел (Prof. Jörg Haspel), президент на ИКОМОС Германия и бивш дългогодишен директор на Института за опазване на паметниците на културата в Берлин (Denkmalamt Berlin). Част от управителния съвет на Немската фондация за опазване на културното наследство (Deutsche Stiftung Denkmalschutz), Той е и главен координатор на проектите, финансирани от фондация Гети за Бузлуджа.

Радослав Илиев
Завършва НГДЕК „Св. Константин Кирил Философ”. Възпитаник на Болонския университет (кампус за културно наследство в Равена). Магистър в Сорбоната (Paris 1 Panthéon) и ENSAPB (Париж). Професионален опит в сферата на образованието, историята и културното наследство в редица институции в Италия, Франция, Гърция, Русия и Бахрейн, сред които централата на ЮНЕСКО в Париж и регионалния център за образование и културно наследство в Манама. Част от екипа на арх. Дора Иванова за Бузлуджа.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж