Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Открит бе Център за превенция на насилието над жени и Център за подкрепа, обучение и квалификация


Сдружение „Жените на Казанлък“, със съдействието на Община Казанлък откри Център за превенция на насилието над жени и Център за подкрепа, обучение и квалификация. С водосвет за здраве и успех започна тържественото откриване.
„Нека днешният ден даде началото на един нов път, едно начало, защото то е добро“ – каза кметът на община Казанлък Галина Стоянова – В община Казанлък, от обществото, от гражданите, а не от самата Община възникна тази нова идея, нова кауза. Пожелавам ви здраве, пожелавам ви благословията, която ви даде отец Николай да ви направи силни, за да сбъднете целите, които сте си поставили, те са трудни, но много значими – каза още г-жа Стоянова.

Успешна и ползотворна работа пожела и зам. кмета по социалните въпроси г-н Ахмед Мехмед.

„Днес е един изключителен ден – сподели председателят на сдружението Стела Кехайова – магията е да направиш нещо добро, да видиш усмивки, да превъзмогнеш негативизма и предразсъдъците. И ако за някой това е невъзможно, то ние превърнахме една идея в осъществена, не само достигната, а превзета цел. Успяхме да обединим усилия заедно с нашия партньор община Казанлък в името на една кауза, в името на правата на жените.

В Центъра за превенция на насилието над жени ще се предоставят безплатни специализирани програми в подкрепа на момичета и жени, пострадали от насилие, дискриминация и нарушаване на женските права.

Програмите включват психо – социално консултиране, правно консултиране, процесуално представителство в съда, правни консултации по социално – икономически права, семейно консултиране, групови сесии съдействие за намиране на работа, повишаване на осведомеността, разпознаваемост на проблемите като обществено значими.

Центърът за подкрепа, обучение и квалификация ще осигурява безплатен достъп до дейности и умения, повишаване на знанията, на мотивацията, допълнителна квалификация, насърчаване на женското предприемачество и спомагане за повишаване на икономическата независимост на жените.

Сдружение “Жените на Казанлък“ работи и по още един проект – до края на 2022г. откриване на Кризисен център на територията на Община Казанлък за спешна помощ и настаняване на жени и деца, пострадали от насилие.

галерия снимки: 07.05.2021 - Откриване на Център за превенция на насилието над жени и Център за подкрепа, обучение и квалификация

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: