Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Промени в Бюджета и Инвестиционната програма на община Казанлък


Съветниците гласуваха сумата от 76 хил. 269 лв. да бъде използвана за рекултивация на депото в с. Шейново. Средствата са възстановени от РИОСВ – Стара Загора по сметка на Община Казанлък като месечни обезпечения и отчисления по Закона за управление на отпадъците за периода от 1 март до 31 декември 2021 година. Първоначално за рекултивация на депото са предвидени 58 хил. 700 лв., които остават свободни.


С 4 хил. 231 лв. бе завишена сумата за отчуждителни процедури на трасе велосипедна алея от град Крън до град Шипка.

За инвеститорски контрол за завършване на СМР по проектите „Изграждане на социални жилища“ и изграждане на туристически комплекс „Светът на траките“ бяха гласувани съответно 3 хил.лв. и 5 хил.лв.  

Във връзка с разпространението на коронавирус бе продължено финансовото подпомагане на медицинските работници в Covid – отделенията на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ за месеците април, май и юни 2021 година със сумата от 100 хил. лв.
С хиляда лева бе увеличена и сумата по програмата за лекари – специализанти в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ във връзка с увеличения бройзаявления - 7.

Сред приоритетите на Община Казанлък за 2021 година е ремонтът на Поликлиниката. Във връзка с това общинските съветници гласувата средствата предвидени за ремонт и довършителни работи да бъдат увеличени с 65 хил.лв., тъй като предвидените за тези дейности средства в бюджета за 2021 година в размер на 50 хил. лв. са недостатъчни.

Съветниците гласуваха и увеличаване на бюджета на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ в параграфи за работна заплата в размер на 75 хил.лв. Средствата са от Централния бюджет по програма „60/40“.

Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната и ограниченията наложени на културните институти  281 хил.лв. ще бъдат добавени към бюджетите на Библиотека „Искра“, Фондация „Чудомир“ Културния и Туристическия календари, Общинско предприятие „Кухня – майка“, детските градини за вода, горива и ел.енергия.

С 216 хил. лв. ще бъде субсидирано и Общинско предприятие „Балканинвест“, което реализира обществения транспорт на територията на Казанлък.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж