Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


36 военослужещи положиха клетва на ШипкаЗа първи път, новоназначени военнослужещи от състава на 61 Стрямска механизирана бригада положиха клетва и тържествено целунаха бойното знаме на официална церемония, която се проведе на връх Шипка. До момента на историческия връх са полагали клетва единствено офицери.По голямата част от новозаклетите ще служат в казанлъшкото поделение.Церемонията на връх Шипка бе домакинствана от бригаден генерал Деян Дешков- командир на 61 Стрямска механизирана бригада и кмета на Община Казанлък Галина Стоянова. Сред официалните лица на церемонията беше и Областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

„Полагането на клетвата е нещо лично и е за цял живот, коментира бригаден генерал Деян Дешков и подчерта, че клетвата, която полагат настоящите новоназначени военнослужещи е два пъти по-тежка от отдалите живота си за Отечеството, които са се сражавали на Шипка.  

39 са новоназначените военнослужещи в 61-ва Стрямска механизирана бригада. 36 от тях положиха клетва - 19 от тях са в Карлово и 17 в Казанлък.

галерия снимки: 27.04.2021 - 36 военослужещи положиха клетва на Шипка

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: