Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлък бе домакин на Държавно училищно първенство по шах и има Шампион


Над 130 деца от 7 до 17-годишна възраст от цялата страна участваха в Държавното училищно индивидуално първенство по шах, което се проведе от 7 до 11 април в Казанлък.

При изключително строго спазване на всички санитарни мерки за сигурност предвид пандемията от коронавируса, премина турнирът в Казанлък.

„Държавно училищно индивидуално първенство за 2021г., чийто домакин и организатор беше ШК,,Казанлък 21″, вече е история!“, споделиха във Фейсбук от ШК “Казанлък 21″.


„Имаме нови 12 Шампиона на РБългария за 2021-ва година! Сред тях е и нашата малка Принцеса Ния, от ЦДГ,,Теменуга”, която спечели първата си шампионска титла в групата до 7г. – момичета!

И да искаме, не бихме могли да пишем материал, ако не започнем с името на Ния Малчева от ШК,,Казанлък21″. Нейното израстване беше най-приятната изненада на този турнир! Спокойна, уверена, концентрирана, игра без страх! Беше най-добрата и заслужено се окичи с високата титла, Шампион на България! Браво, Ния! От тук нататък, ще надграждаме и ще каляваме воля, и характер, за да сме още по-силни, на следващото Държавно първенство!

В тази група имахме и дебютантка в лицето на Наталия Костова. Едно прекрасно, интелигентно момиченце, което направи своите първи стъпки в голямо състезание, натрупа опит и на следващия ДУИП ще я видим много по-силна.
А Нико при момчетата… Ах, това бързане…. Това е големият проблем, който му пречи да покаже, колко много може.

Останалите наши състезатели играха на нивото на своите възможности! Симеон Дичев – непримиримият наш боец, имаше нужда от малко, спортно щастие, за да го поздравим с медал. Игра в най-тежката група и беше много близо до най-големия си успех! Остана без медал, който би му прилягал напълно заслужено, но израстна още, като характер! В същата група – до 13г., Константин Смилов и Матвей Сичов показаха това, което могат на този етап.

Група 11г. – отлично представяне на Рустислав Тодоров! Спечелените 4т. са върхово постижение за турнир от такъв мащаб и няма как да сме недоволни от резултата му. В същата група игра и Божидар Симеонов, на когото личеше най-много, липсата на увереност в собствените сили.

Страх и неувереност попречиха и на Калина Шипкова при момичетата до 11, да разгърне напълно своите възможности. Извлече си нови поуки.

В група 9 г. момичета, Християна Кирилова беше много близо до медал. Плати данък на бързата си игра, направи много груби грешки и отстъпи пред по-слабите от нея.

Турнирът премина спокойно, в уюта на топлото гостоприемство на Гранд хотел “Казанлък”! Участваха 130 деца на възраст от 7 до 17г., представители на лицензирани, шахматни клубове от цялата страна! Най-многобройна беше групата на ЦСКА Сф. Игра се в 4 зали, при стриктно спазване на противоепидемични мерки. Всички гости отпътуваха живи и здрави! Справихме се!

Благодарим от сърце за доверието и подкрепата на Община Казанлък и Кмет Галина Стоянова! Благодарим и на екипа на х-л,,Казанлък” от най-ниската до най-високата позиция, за всичко, което направиха, в името на децата и техните родители, и треньори!

Съдийският състав, воден от IA FIDE майстор Ив.Стойнов, се представи безупречно! Програмата беше проведена с абсолютна точност, без закъснение в началните часове! ГРМ М.Войска – Спортен Директор при БФШ-1928, награди призьори и Шампиони!
За организацията на това Първенство и емоциите, които го съпътстваха, ще се говори дълго! Заслугата е на всички, които работиха здраво, в сложните условия на КОВИД, да стане възможно провеждането на ДУИП на точните дати!
Благодарим, на всички!“

Шампионите в отделните възрастови групи са:
До 7 г. момичета – Ния Малчева – ШК „Казанлък 21″ и момчета – Велислав Захариев – ,,Елит” София;
До 9 г. Александра Пехливанова – Пловдив, и Калоян Пантев – ,,Рицар” София;
До 11 г. Фабияна Костадинова – ,,Траяна” Стара Загора, и Александър Цолов – ,,Ан Пасан” София;
До 13 г. Нора Рашева – ,,Плевен ХХI” – Плевен, и Иван Дойчев – ,,Рицар” София;
До 15 г. Стефани Чучукова – ,,Бургас 64″ – Бургас, и Николай Радулов – ,,Траяна” Стара Загора.

Източник: ШК „Казанлък 21″

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: