Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Директори на образователни институции участваха в онлайн дискусия

Онлайн дискусия по въпроси, свързани с образователния процес, инициира кандидатът за народен представител от ГЕРБ  - Казанлък, ИЛИАНА ЖЕКОВА. Участие в работната среща взеха министърът на образованието и водач на листата в областта Красимир Вълчев и директори на образователни институции от община Казанлък. Те обсъдиха въпроси по учебната дейност, както и възможностите за повишаване уменията в областта на дигиталната креативност и създаването на STEM – центрове.


Две са училищата в Казанлък, които вече са спечелили проекти за изграждане на такива центрове – СУ „Екзарх Антим I” и ПГ „Никола Обрешков”.

В хода на срещата стана ясно, че се предвиждат 300 млн.лв. за целодневна организация на учебния процес и 25 млн.лв. за дейности по интереси. Основната идея е учениците, особено тези в рискови групи, да се задържат по-дълго в училище.

Изграждането на специализирани кабинети за приобщаващо образование също е сред приоритетите на ГЕРБ, както и националната програма „Мотивирани учители”, посредством която учители ще могат безплатно да придобиват допълнителна квалификация по специалността „Специална педагогика”. Сред приоритетите, които министърът на образованието изтъкна, е този за продължаване модернизирането на материалната база в образователните институции. Целта е всички сгради на детски градини и училища да бъдат санирани, покривите – ремонтирани, отоплителните инсталации – работещи, и общежитията – реновирани.

Предвижда се във всички образователни институции да има спортни игрища и площадки по безопасност на движението по пътищата.

В момента Правителството продължава да работи по идеята за създаване на библиотеки от електронни уроци със специализиран софтуер, както и по т.нар. електронни раници, електронно портфолио и електронна система за изпитване.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж