Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

От 18 март учениците от 5 до 12 клас в област Стара Загора преминават на дистанционно обучение

СТАРА ЗАГОРА, ОБЛАСТНА УПРАВА

Нови ограничителни мерки влизат в сила в област Стара Загора от утре - 16 март, заради високата заболеваемост от Covid -19, стана ясно от среща на Областния медицински щаб. "Мерките са вследствие на това, че област Стара Загора прескочи прага от 300 случая на 100 хил. население на 14 дневна база", съобщи областният управител Гергана Микова.

В срок от 2 седмици - считано от 18 март, учениците от 5-и до 12-и  клас преминават на дистанционно обучение. Всички извънкласни занимания, които са свързани с групови събирания също отпадат заради необходимите изисквания за спазване на мерките. Неприсъственото обучение се отнася и за висшите учебни заведения с изключение на практическите занятия. Отлагат се и всички конферентни мероприятия.

Препоръчва се на работодателите,  които имат възможност, да въведат за служителите си дистанционната работа. Спортните мероприятия ще бъдат без публика. Засега остават плановите плановите операции, като към момента 74 процента е средната заетост на легловата база в болниците на територията на област Стара Загора, каза още Гергана Микова.

Според данните на областния щаб 80% от заразените в региона са новия английски вариант на вируса.

https://bnr.bg/starazagora

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: