Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ГЕРБ: Ще търсим варианти за подпомагане на Академията за таланти в Розово 

“Похвално е, че сме намерили вариант да възстановим сградата на училището. Похвална е инициативата на местната власт и бизнеса за развитие на идеята. Ще търсим варианти за държавно подпомагане на Академията”, заяви кандидатът за народен представител и министър на образованието Красимир Вълчев, който заедно с кандидат-депутатите от листата на ГЕРБ - казанлъчаните: ИЛИАНА ЖЕКОВА, РОМАН ЖЕЛЕВ и МАРИЯ ГИНЕВА, бяха в село Розово и видяха отблизо на какъв етап са ремонтните дейности на Академията за развитие на таланти.

“На местните избори през октомври 2019 г. обещахме, че ще работим за реализиране на Академията за развитие на таланти в с. Розово и днес резултатът е на лице. Първият и вторият етап вече са факт, макар да беше трудно. В резултат от съвместните ни действия с подкрепата и на екипа от Община Казанлък, защитил проекта пред „Красива България“, ремонтът и реконструкцията на сградата се случват”, заяви ИЛИАНА ЖЕКОВА. Тя припомни, че идеята за Академия в казанлъшкото село е  на местния бизнесмен Николай Спиров. Тя е подкрепена от кмета на община Казанлък –Галина Стоянова, както и от арх.Николай Николов, който разработва самия проект.

При първия етап на проекта са извършени: ремонт на покрива на старата сграда на училището в селото, саниране, топлоизолация на фасадата, подмяна на дограмата и мълниезащитна инсталация.

Вторият етап от проекта за внедряване на мерки за енергийна ефективност предвижда вътрешно обновяване на сградата, подмяна на осветление, ВиК и силови инсталации.

В бъдеще ще бъде търсено финансиране за изграждане на спален корпус, амфитеатър, тенис корт и мини футболно игрище.

ГЕРБ 2️⃣8️⃣✅

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: