Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


„Капачки за Казанлък“ пожъна успех през пандемичната 2020 г.

СНЦ „Младежки център за развитие – Взаимопомощ“ обявява края на  втората си кампания „Капачки за Казанлък“ за 2020 г. В продължение отново на година организацията събира пластмасовите капачки в партньорство с „Юнайтед Авангард Артист“ и Регионална инспекция по околната среда и водите – Стара Загора, както и компанията, съгласила се да бъдат предавани капачките в лицето на „Рекотуб” ЕООД гр. Казанлък.

Преработката на капачки, освен че щади майката природа донесе и сумата от 500 лв., в края на 2019 г. равняващи се на 1 тон и 100 кг. пластмасови капачки, която бе използвана за ”разкрасяване” на сгради в Община Казанлък. С нея се закупиха материали за боядисване на сгради, които се нуждаят от освежаване с помощта на доброволците към двете неправителствени организации. По розите ще ги познаете. Едната от тях е в центъра и е емблематична за градa ни. В нея от 1975 г. гражданите на градът на розата си купуват мекици.

След успешното приключване на тазгодишната кампания 2020, доброволците на младежките организации в края на февруари, получиха втори чек в размер на 500 лв. от собствениците на „Рекотуб” ЕООД гр. Казанлък, и ще имат възможност да използват средствата за дейностите на Еко фестивала през 2021 година. Каузата бе предпочетена пред идеята за Финансиране на младежи до 30 години за участие в международни обучения или продължаване на финансирането на кампания за рисуване по сгради.

Доброволците снимаха и видио за да проследят процеса на оползотворяване на пластмасовите капачки в инсталацията, която притежава фирмата.

Повече за това какво се случва с тях, може да гледате на нашия ю-тъб канал „The Youth Media Project“.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж