Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

210 хил.лв. субсидия от Общината ще получат за 2021 година спортните клубове в Казанлък

210 хил.лв. субсидия от Общината ще получат за 2021 година спортните клубове в Казанлък

На редовно заседание на Общинския съвет бе гласувана сумата от 210 хил.лв за подпомагане дейността на спортните и футболните клубове на територията на община Казанлък и волейболен клуб „Казанлък“ за 2021 година. 30 процента от средствата, определени за подпомагане дейността на спортните клубове ще бъдат разходвани за детско-юношеските школи, решиха още съветниците.Волейболен клуб „Казанлък ще бъде финансиран с 33 хил.500лв.В него се обучават и тренират над 100 състезатели в 8 възрастови групи. Отборите ежегодно са носители на призови награди в национални и международни състезания. Школата е създала десетки национални състезатели, които са участвали в редица балкански, европейски и световни първенства.

Президентът на ВК „Казанлък“ Деко Григоров изказа своята благодарност към общинското ръководство и към целия Общински съвет за взетото решение. Той обърна внимание на традициите във волейболния клуб на Казанлък и на грижите, които се полагат за децата. „Оценката на нашата работа я дават общинските съветници, Общинска администрация. Ние сме вдигнали летвата в нашата спортна дейност до най – високото стъпало.  Последната година сме шампиони, тази година сме водачи на шампионата при Демакс лига – жени. Разчитам на труда най-вече на треньорите, но и на всички в школата“, подчерта Деко Григоров.

Футболен клуб „Розова долина“ ще бъде финансиран със 62 хил.500 лв. Към клуба функционира детско-юношеска школа с трениращи активно над 150 деца и юноши.

Общинският съветник Роман Желев подчерта, че  от ГЕРБ са последователни в политиките за подпомагане на образованието и спорта и припомни, че е направен ремонт на сградата на стадион „Севтополис“, в която тренират голяма част от спортните клубове в Казанлък. Преди по-малко от година в съвместен проект с Български футболен съюз бе изграден нов мини футболен комплекс.
С по 3 хил. лв. през 2021 година ще бъдат финансирани от Община Казанлък футболните клубове „Елтимир“ в Крън, „Минерал“ в Овощник и „Бузлуджа“ в Енина.

Илиана Жекова общински съветник от ГЕРБ обяви, че взетото решение от съветниците е правилно, защото във ФК „Розова долина“ и ВК „Казанлък“ тренират най-голям брой спортисти. На тях са предоставени общо 105 хил. лв.  – половината от субсидията за спортните клубове. В тези два клуба тренират най-голям брой спортисти. По думите на Жекова един от основните фактори за да се развива един спорт, за да има спортни постижения, е важно и  развитието на масовия спорт.

В Община Казанлък функционират общо 39 спортни клуба, което означава, че между останалите ще бъде поделена останалата сума от 105 000 лева.


 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: