Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за катастрофа, при която е загинал пешеходец в землището на гр. Стара Загора

Съдебна палата - Стара Ззагора - есен

На 15.02.2021 г., около 18,40 ч., на път II-66, в землището на гр. Стара Загора, е настъпило пътнотранспортно произшествие, при което лек автомобил, марка „Ауди А8“, управляван от 38-годишен водач, е ударил пешеходец на неустановена възраст и е причинил смъртта му. В резултат на удара тялото на пострадалия мъж е било разчленено. Самоличността на починалия все още не е установена.
Водачът на моторното превозно средство е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като и за двете е отчетен отрицателен резултат. Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Спътникът на водача на лекия автомобил, който е получил леки травматични увреждания, е прегледан от лекари в УМБАЛ, гр.  Стара Загора и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343 ал.1 буква „В“ във вр. чл. 342 ал.1 от НК  - за причиняване по непредпазливост на пътнотранспортно произшествие с настъпила смърт. И в момента се провеждат активни действия по разследването и оперативно – издирвателни мероприятия, насочени към установяване самоличността на починалия и механизма на извършване на деянието.

Извършен е оглед на местопроизшествие, назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи с точност причините за настъпване на смъртта на пострадалия мъж. Предстоят назначаването на автотехническа експертиза и извършването на множество други действия по разследването, насочени към изясняване на въпросите от съществено значение за установяване на обективната истина по случая – предмет на разследването.

Подробности за случая бяха съобщение днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Стара Загора и ОД на МВР – Стара Загора, в който участваха Дичо Атанасов, окръжен прокурор, и ст. комисар Стоян Стоянов, директор на Областната дирекция.  

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: