Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


50 засадени дръвчета

МЦР-Взаимопомощ (за връзка с организацията ydcma.org, theyouth.info или Facebook страницата на YDCMA ORG/ МЦР-Взаимопомощ) получи над 50 броя дръвчета дъбчета от вида цер (Quercus cerris). Церът е широколистно листопадно дърво със силно развита коренова система, която прониква дълбоко в земята, силно ветроустойчив.  В идеални условия живее до 700 години. Прекрасно дърво.


Организатори на кампанията са от Гората.бг ( за връзка с тях на www.Gorata.bg или Facebook страницата на Гората.бг) с инициатива, която има за основна цел засаждането на нови гори и дървета за България, с участието на колкото се може повече доброволци, млади хора и деца. Всички дръвчета са дарени от СЗДП и от ДГС-Лесидрен, от държавен разсадник Лесидрен и са с доказан произход. Изказваме благодарността си към тях за това дарение!

След получаване на дръвчетата те бяха раздадени на желаещите от Детска ясла „Пролет”, Детска градина „Славейче”, ПГ „Иван Хаджиенов”, Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, ОУ „Кулата”, СУ „Екзарх Антим I”, Детска градина „Буратино”, ОУ „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ” с. Хаджи Димитрово, сдружение „Василица”, Thracian spirits, „Юнайтед Авангарт Артист”, „Дом за стари хора 3”, "Дневните центрове за деца и пълнолетни лица с увреждания", будни граждани на Община Казанлък и „Кремона - България” АД.

Организаторите БЛАГОДАРЯТ на включилите се и се надяват да са вдъхновили повече деца, ученици и жители на Община Казанлък за отглеждане на дръвчета и вярват, че това е първата такава инициатива от много подобни.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: