Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Провеждат се активни действия по разследване за незаконно присъединяване към електроразпределителната мрежа в гр. Чирпан, извършено с цел добив на криптовалута


Под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално отделение - Чирпан се водят действия по разследване за извършено престъпление по чл. 234в от Наказателния кодекс. Досъдебното производство по случая е било образувано на 09.02.2021 г., след получен сигнал от служител от „Електроразпределение Юг“, за неправомерно присъединяване към електроразпределителната  мрежа в местността „Памуклука“ на гр. Чирпан. Незабавно местопроизшествието е било посетено от дежурна оперативна група при РУ на МВР, гр. Чирпан и служители на „EVN“. Било е констатирано незаконно отнемане на електрическа енергия от мрежата на „Електроразпределение Юг" ЕАД. В хода на изясняване на случая са били извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели.

В резултат на извършените действия по разследването е установено, че в сградата била изградена т.нар. „ферма" за добив на криптовалута.

Днес 10.02.2021 г. продължават действията по разследването с участието на екип от ГДБОП, като предстои извършване на оглед в самото помещение и на машините в него. Провеждат се активни издирвателни мероприятия по установяване на извършителите на престъпното деяние. Предстои назначаване на технически експертизи, с оглед установяване на периода на ползване на устройствата, както и изчисляване на точния размер на нанесената щета.

Разследването продължава.

Подробности по случая бяха оповестени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Стара Загора, ОД на МВР – Стара Загора и „Електроразпределение Юг“. В него участваха Георги Видев, заместник-окръжен прокурор, Ивелин Иванов от ОД на МВР и Здравко Братоев, заместник - председател на Съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

Казанлък инфо:


Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: