Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Криминалната хроника за 13.01.2021

РПУ, ПОЛИЦИЯ

Бързи производства:
На 13.01.2021 г. в РУ - Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК срещу 35-годишен мъж от с. Енина, общ. Казанлък, затова че на същата дата, около 03:00 ч., в гр. Казанлък, ЖК ''Васил Левски'', е управлявал л.а. ''Фиат'' след употреба на наркотични вещества - канабис, амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.


На 12.01.2021 г., в 14:45 ч., в гр. Стара Загора, на бул. "България", от полицейски екип е спрян л.а. "Опел", управляван от 44-годишен мъж от гр. Стара Загора. При извършената проверка и последвалите процесуално-следствени действия е установено, че в автомобила се превозват 6 чувала, съдържащи общо 60 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол. В ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:
На 08.01.2021 г., от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с културно-исторически ценности. На същата дата в гр. Стара Загора, ЖК "Трите чучура", е задържан 56-годишен мъж от гр. Стара Загора. При извършените процесуално-следствени действия в дома на лицето и в управлявания от него лек автомобил са намерени и са иззети металдетектор, 13 бр. тракийски, римски и византийски старинни предмети - украси, кръст и бронзова фигура, както и суха тревиста маса, за която след извършена експертиза е установено, че е наркотично вещество – марихуана, 0,46 гр.
В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.278, ал.6, чл.277а, ал.7 и чл.354а, ал.3, т.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

 

Казанлък инфо:


Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: