Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


По обвинителен акт на РП-Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък е осъден 27-годишен мъж за нарушаване на карантина и хулиганство

Съдебна палата - Казанлък - зима-пролет

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък е осъден И.А., на 27 г., за това, че на 1.05.2020 г., в с. Елхово, общ. Николаево, по време на обявено извънредно положение е нарушил мерки, издадени против разпространението или появяването на заразна болест по хората, като лице, поставено под карантина с Предписание за поставяне под карантина от Регионална здравна инспекция, гр. София, не е изпълнил задължението да не напуска дома си или мястото на настаняване, в което е посочил че ще пребивава - престъпление по чл. 355, ал. 2, пр. 3 във вр. с ал. 1 от НК, както и за това, че на 1.05.2020 г., в с. Елхово, общ. Николаево, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял ругатни и заплахи за физическа саморазправа към полицейски служители, като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта – бутане и блъскане спрямо  полицейски служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл. 325, ал. 2 вр. с ал. 1 от НК.

Районен съд – Казанлък е наложил на И.А. наказание от 1 години „лишаване от свобода“ условно с 3 години изпитателен срок и „глоба“ в размер на 10 000лв.

Установено е, че И.А. се върнал от Великобритания и бил поставен под 14-дневна карантина, която нарушил като се разхождал по улиците на селото. След като полицейските служители го открили и направили забележка да се прибира в дома си, той извършил горепосочените хулигански действия.

Присъдата подлежи на обжалване и не е влязла в законна сила.Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: