Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо непълнолетен за грабеж на вещи

Районна прокуратура-Казанлък
По искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо непълнолетния Н.С., на 16 г., привлечен като обвиняем за това, че на 3.12.2020 г., в гр. Казанлък, зад блок, находящ се на бул. „Княз Александър  Батенберг“,  е отнел найлонова чанта, съдържаща мобилен телефон, портмоне, дебитна карта, карта за столово  хранене и сума в размер на 20 лв., или всичко на обща стойност 570 лв., от владението на 58 – годишна пострадала жена,  без нейното съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила - чрез издърпване от ръката й и скъсване на найлоновата торба – престъпление по чл. 198 , ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 3 декември 2020 г., около 19.45 ч., пострадалата жена излязла магазин  и се насочила към дома си. Тя вървяла по улицата, а в ръката си държала, през дръжките, найлонова чанта. Обвиняемият Н.С. забелязал жената и решил да й отнеме чантата. Застанал зад гърба й и рязко я дръпнал, при което дръжките й се скъсали. Обвиняемият избягал с отнетите вещи.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Н.С. е бил осъждан два пъти за кражби. По една от присъдите е изтърпял наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“.  Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му.

Определението на Районен съд – Казанлък не е влязло в законна сила.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж