Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Бъдещ лекар стана доброволец в COVID отделението на болницата в Казанлък

През последните месеци много студенти по медицина се включиха като доброволци в работата на ковид отделенията в цялата страна. Особено неоценима е тяхната помощ в общинските болници от малките населени места, където, обичайно, лекари и медицински сестри не достигат.

Вече втора седмица  22-годишният Емил Николов от Стара Загора се грижи като доброволец за ковид пациентите в казанлъшката болница. За това време се убедил, че Ковид-19 е много сериозно заболяване, което се развива бързо и болните трябва да се наблюдават непрекъсното, за да се предприемат навременни действия. Казва, че пациентите са благодарни за грижите и се радват на вниманието към тях.

В момента обучението и на студентите по медицина се извършва онлайн и работата в ковид отделението е добра възможност да се придобият практически знания и умения, смята Емил. След като се дипломира, обмисля да продължи със специализация в чужбина, но възнамерява да се върне и приложи наученото в България.

Как е избрал да тръгне по пътя на медицината, защо е решил да стане доброволец в ковид отделение, какво научи още там за вируса и какво си пожелава – чуйте от разговора му с Елена Балабанова в звуковия файл.         

https://bnr.bg/starazagora/post/101391770/dobrovolec  

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: