Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 57-годишен мъж за убийство в кв. „Трите чучура“ в гр. Стара Загора

Съдебна палата - Стара Ззагора - есен

Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Б.К., на 57 г.,  за това, че в периода от 2.12.2020 г. до 13.12.2020 г., в гр. Стара Загора, умишлено е умъртвил А.Х., на  42 г., - престъпление по чл. 115  от Наказателния кодекс.


На 14.12.2020 г., в 00:18 ч.,  във 2 РУ на МВР - Стара Загора е получено съобщение за това, че в гр. Стара Загора, в кв. „Трите чучура“, до бл.26,  в контейнер за отпадъци е открит найлонов чувал с човешки крайници. От извършения оглед на местопроизшествието е установено, че в него се намират ляв и десен горен човешки крайник (мишници и предмишници), без китки. По случая е образувано досъдебно производство за умишлено убийство - престъпление по чл.115 от НК, като надзора на разследването е осъществяван от Окръжна прокуратура-Стара Загора.

След активни оперативно - издирвателни мероприятия, проведени от органите на МВР под надзора на Окръжна прокуратура - Стара Загора, в рамките на 12 часа, е установена самоличността на пострадалия – 42-годишния А.Х., както и на евентуалния извършител на престъпното деяние – 57-годишния Б.К., и това, че деянието е извършено в периода от 02.12.2020 г. до 13.12.2020 г.

В хода на разследването са събрани съответните доказателства за  извършването на престъплението от Б.К. и на 14.12.2020 г., той е привлечен в качеството на обвиняем за умишлено убийство.

Обвиняемият Б.К. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора.  В този срок предстои внасяне на искане в Окръжен съд-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение. „задържане под стража” спрямо него.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж