Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


3-та част на проект ‘Взаимопомощ”

След успешно реализирани два проекта по Стратегически партньорства на МЦР-Взаимопомощ по програма „Европейски корпус за солидарност” се очаква в града ни да участват още 4-ма доброволци от цял свят. Медийните дейности към проект “Взаимопомощ” по направата на Младежки бюлетин „ДоброволциТЕ” и е- сайт www.theyouth.info продължават.


Марта от Испания е на 28 години, има опит като журналист, била е на студентски обмен по „Еразъм+” и има огромно желание да развие способността си да работи с хора. В свободното си време практикува йога. Нейният проект приключва съвсем скоро. Тя, с Олегс от Латвия, Слим от Тунис и Анджелик от Франция на „Взаимопомощ” и Кристина от България и Рубен от Португалия, доброволци по проект „Поднасям ви премълчаното” на Юнайтед Авангард Артист помагаха по време на извънредното положение в гр. Казанлък.

Заедно с нея е Франческа от Италия, доброволци по проект „Взаимопомощ 2” на организацията. По него бяха в Казанлък и Олегс от Латвия и Есзтер от Унгария.

МЦР „Взаимопомощ“ непрекъснато кани доброволци за образователни, социални и екологични проекти. Новите перспективи, предложени от хора от различни страни, могат да разширят хоризонтите ни, да донесат нови идеи, както и мотивация, интереси и гледни точки, които идват с „новата кръв“.

Някои от последните събития, организирани от Взаимопомощ с доброволци, са Еко-фестивал, Езикови кафенета в библиотеката, “Без пари”, „Без пари за новородени”, „Екзотиката на кафето”, „Безплатна супа”, „Изстреляй креативността си”, „Датски филмов фестивал”, семинар „Хода на времето”, проект за „Солидарна общност” по програма „Европейски корпус за солидарност”.

По първата част на проект „Взаимопомощ” организацията имаше още 4-ма доброволци от България, Франция, Тунис и Чехия на програма „Европейски корпус за солидарност”.

Новите доброволци се очаква да пристигнат през април 2021 г.

инж. Мария Славова
Председател на СНЦ "Младежки център за развитие-Взаимопомощ"

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж