Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


20 ноември - Световен ден на децата

Днес е 20 ноември - Световен ден на децата (приет с резолюция на ООН през 1954 г.) и понеже цялата седмица, а дори и месеца е в насока работа с деца, от МЦР-Взаимопомощ, доброволстваха и  насочват усилията си до 05 декември - Международен ден на доброволците в работата си с деца.

Вчера сякаш мимолетно отмина 19 ноември - Световен ден за борба с насилието над деца. Дали защото бе и Международния ден без тютюнев дим минал под мотото: „Да спечелим заедно: един ден без цигари!“ за 2020 година.

Днес отново се заредиха книжки в къщичките в Парк Розариум. Съвместна инициатива с Общинска библиотека „Искра”. А във вторник Второкласниците на Лилия Рачева от ОУ „Никола Йонков Вапцаров” - Казанлък задаваха сложни въпроси като „Трудно ли е да си доброволец в чужда страна” и „От какво се лишихте, за да доброволствате?”, „Кой реши как да са направени къщичките за книги?”, „Любима българска храна?” и т.н.

Така става когато работиш по “Научи се да даряваш” не преподаваш научни знания, а знание за доброто и съпричастността. Преподаваш на малки хора с големи сърца, които изпитват нетърпение, желание за важна среща, любопитство и имат много въпроси към Марта Валверде, Франческа Джорисо и Естер Хороват, които са доброволци по проект "Взаимопомощ 2" на програма "Европейки корпус за солидарност" на сдружение "МЦР-ВЗАИМОПОМОЩ".

Второкласниците се справиха с интервюто като истински журналисти! Това беше тяхната втора задача. В края на срещата децата подариха картички на гостите, с които изразиха своята благодарност. Пожелаха и те да помагат! Това е най-важно - желанието да правиш добро!

Следва и среща на доброволците с възпитаниците на ППМГ "Никола Обрешков".


Повече в линка: https://www.facebook.com/photo?fbid=3593781287332031&set=pcb.3593867993990027

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж