Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Започна очакваният близо половин век ремонт на пътя с. Горно Сахране – гр. Павел баня

Започна очакваният близо половин век ремонт на пътя с. Горно Сахране – гр. Павел баня
Близо половин век пътят II-56 от с. Горно Сахране до гр. Павел баня не е цялостно ремонтиран. Днес обаче рехабилитацията на пътя започна. В продължение на месеци кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, с подкрепата на народния представител от ДПС и председател на постоянната комисия по Транспорт в Народното събрание Халил Летифов и ръководството на ДПС, проведоха редица срещи със заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и директорът на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски, за да се стигне до решението пътният участък да се ремонтира. Финансирането е осигурено по линия на Агенция „Пътна инфраструктура”, а фирмата – изпълнител вече започна работа.
“Пътят е изключително важен за жителите на община Павел баня, защото свързва подбалканския републикански път I-6 (Бургас - София) с нашия град и  населените места в общината. Ремонт не му е правен близо 50 години, освен частични закърпвания с асфалт”, заяви кметът Иса Бесоолу.

Към думите му се присъедини и народният представител Халил Летифов, който подчерта националната значимост на участъка, тъй като път II-56 практически свързва Северна с Южна България и се ползва от  пътуващите, преминаващи от гр. Шипка през гр. Павел баня, за да достигнат до гр. Пловдив.

Ремонтните дейности ще обхванат 4-километровата отсечка на републиканския път II-56 на територията на община Павел баня от Горно Сахране до Павел баня.  

Още от първия ден на своя мандат кметът Иса Бесоолу бе определил рехабилитацията на пътния участък като първостепенна задача за решаване в мандата си. В рамките на правомощията си на няколко пъти градоначалникът организира почистването на треви и храсти по продължението на асфалтовата настилка.  Само за една година от своя мандат кметът на Павел баня Иса Бесоолу успя да реши проблем, нерешен близо половин век.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж