Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Да помогнат в борбата с COVID-19 - на добра воля


Тя е на 60 години от Бузовград. Майка на голям син и мечтае да стане баба. Аджер Пътъ. И е готова, ако се наложи, да помогне в covid отделението на казанлъшката болница. „Искам да помогна, защото такава ми е професията – медицинска сестра. Моментът е такъв, че трябва да помогнем. Цял живот искам да се уча на нещо ново.“, споделя Аджер. Няма Фейсбук профил. Нейните приятели са съседите в Бузовград и децата, за които полага грижи години наред - в ПГ „Иван Хаджиенов“ и ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, а през лятото в лагер „Паниците“. Към съгражданите си се обръща с думите: „Не се плашете! Това е поредното предизвикателство, което заедно ще преодолеем!“. И не е единствената, която мисли така.

Йоанна Тенева: „Аз, примерно, съм съгласна да съм доброволец ако се налага, но медицинско образование нямам...“, сподели във Фейсбук профила на Общината Йоанна.

Айтен Джамбазова: „Аз също имам желанието и възможността да помагам  да бъда полезна!“, написа Айтен във Фейсбук преди дни.

Навръх Архангеловден Аджер се обърна към приятелите християни с поздрав към всички именици и пожелание да вярват в доброто и да бъдат живи и здрави.

Това са първите имена на хора, които на добра воля са на път да се превърнат в героите на нашето време. Дано повече последват техния пример!

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: