Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Два кабинета за тестване за COVID-19 работят в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

 УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“
В УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора работят два кабинета за изследване за COVID-19 с PCR тест и с бърз антигенен тест. В тях се диагностицират пациенти с направления, издадени от Регионалната здравна инспекция или насочени от личния лекар по негова преценка.  
Всеки желаещ също може да си направи тест, но ако е без направление, това се извършва срещу заплащане.

Кабинетите са разположени съответно:

·         На източния вход на болничния комплекс,  до  източната бариера, където се извършват и двата вида изследвания ;

·         На територията на Спешно приемно отделение в основната сграда на лечебното заведение в обособен за целта кабинет - „филтър”, в който се извършват само антигенни бързи  тестове.

В кабинета за PCR изследване, до източната бариера,  бързи тестове ще бъдат извършвани в часовете от 12:30 до 15:30 часа.

Днес УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, Стара Загора разкрива още 25 легла за лечение на пациенти, положителни на COVID-19. Ръководството на лечебното заведение е отправя апел към останалите лечебни заведения от града също да увеличат капацитета си, защото в тази епидемична обстановка всеки има право на навременно и адекватно лечение, независимо от социалния и здравния си статус.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж