Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Заповед на директора на РЗИ - Стара Загора към кметовете и общинските болнични заведения в областта

Със заповед на директора на РЗИ - Стара Загора на д-р Станимир Станков от 27 октомври 2020 години се въвеждат следните временни противоепидемични мерки на територията на област Стара Загора, считано от 27 октомври до 30 ноември 2020 година.

Кметовете на общините в Област Стара Загора съвместно с ръководителите на съответните общински лечебни заведения, до 30 октомври да разкрият кабинети за пробонабиране на материал за PCR изследване за COVID-19. Тези кабинета да работят от 09:00 до 12:30 часа всеки делничен ден, а пробите да бъдат изпращани не по-късно до 13:30 часа в лабораториите за PCR диагностика включени в заповедта. За общините Казанлък, Николаево, Гурково, Павел баня и Мъглиж е определена Лаболаторията "Медицински център Трета поликлиника" ЕООД.

След излизане на резултатите от лаболаториите за PCR изследване, пациентите положителни на COVID-19 и с индикации за хоспитализация се насочват поетапно към:
УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" АД - гр. Стара Загора
от 29.10.2020 към МБАЛ "Тракия" ЕООД
ОТ 02.11.2020 към МБАЛ "МК Св. Ив. Рилски" ЕООД клон Стара Загора
МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" ЕООД - гр. Казанлък

Като всяка една от болниците се задължава да разкрие легла както за лечение на пациенти с COVID-19, така и легла за интензивно лечение на  пациенти във влошено състояние.

За Казанлък от заповедта става ясно, че МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" ЕООД трябва да разкрие 19 легла за лечение на пациенти и 5 легла за интензивно лечение на пациенти във влошено състояние.

Още в прикачения фаил:  2020_10_27_rzi_stara_zagora_zapoved_rd_08_308.pdf

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: