Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


60 са новодиагностицираните с коронавирус в област Стара Загора през последното денонощие

covid-19

60 са новите случаи на COVID-19 за последното денонощие в област Стара Загора. От тях 48 са от град Стара Загора, останалите 12 са разпределени в селищната система в областта, като няма концентриране на повече случаи в определено населено място.
Към момента броя на хоспитализираните пациенти в университетската болница е 58, съобщи директорът на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора проф. Йовчо Йовчев.

Той допълни, че областта доближава  т. нар. Червена зона за заболеваемост с повече от 120 случая на 100 000 души, но все още границата, която би означавала преустановяване на плановата оперативна дейност не е премината.

Вече се уточняват здравните заведения в Област Стара Загора, които могат да открият ковид отделения, всички общински и частни болници трябва да представят възможностите си. Това каза за Радио Стара Загора областният управител Гергана Микова. На този етап планови операции не се налага да бъдат спирани. Не се налага и преминаване на училищата към електронно обучение, допълни Микова.

bnr.bg/starazagora

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: