Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Да послушаме Бийтълс

Да послушаме Бийтълс
Заповядайте на 09.10.2020 г. /петък/ от 13:30 ч. в отдел „Изкуства” на Общинска библиотека „Искра” на „Да послушаме Бийтълс”. 80 години от рождението на Джон Ленън ще почетем съвместно с ученици от НУПИД „Акад. Дечко Узунов”. Ще звучат най-хубавите песни на великолепната четворка от Ливърпул, кратък филм за живота на легендата на рока, изпълнения на китара от Елица Тодорова и Стела Караилиева. Ще учасва и малката поетеса Фая Гератлиева.
Джон Уинстън Оно Ленън е музикант, текстописец, общественик, художник, актьор и писател, роден на 9 октомври 1940 г., Ливърпул, Англия и починал  на 8 декември 1980 г., в Ню Йорк, САЩ.

Ленън е една от най-влиятелните и популярни личности в поп културата на XX век. Придобива световна известност като член и водеща фигура в рок формацията Бийтълс, получила международна слава през 60-те години. Ленън е в основата на еволюцията в стила на групата, който от традиционни любовни сюжети, на фона на семпла мелодия, прераства в социално ангажирани текстове, а съставът започва да експериментира с различни музикални течения. През 1970 г. Бийтълс се разпадат, заради творчески различия. В периода след състава бившият бийтълс се утвърждава като солов изпълнител, с по-активно отношение към социалните проблеми, борбата за мир и възражение към всякакви прояви на насилие.

13:30 ч., отдел „Изкуства”, Общинска библиотека „Искра”

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: