Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


С концерт на Стефан Вълдобрев поздравяват старозагорци за празника на града

На 5 октомври Стара Загора отново ще чества своя празник. Навършват се 141 години от паметната дата 5 октомври 1879 г. , когато княз Александър Богориди  полага основния камък за възстановяването на Стара Загора след опустошенията в града по време на Руско-турската война.

Началото ще бъде дадено в 09:45 часа, когато Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи празничен молебен в Катедрален храм „Св. Николай”.

В парк „Пети октомври“ признателните потомци ще отдадат почит на загиналите и ще поднесат венци и цветя на паметника „Защитниците на Стара Загора - 19 юлий 1877 г.“ и символичния камък за възстановяването на Стара Загора.

Ритуалът за издигане на Националното знаме на Република България и предаване на символичния ключ на града на Кмета на Млада Загора ще се проведат от 10:30 ч. на площада пред Общината.

След това започва фолклорен концерт „Поздрав от децата на Стара Загора“ с участието на Детски фолклорен ансамбъл „Загорче“, Детски фолклорен ансамбъл „Траянци“ при ЦПЛР и Детско – юношески народен хор „Жарава“ при читалище „Родина - 1860“.

В 16:30 часа в парк „Артилерийски“ ще има концерт на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“.

Традиционната годишна изложба на старозагорските художници „Есенен салон 2020“ ще бъде открита в 17:00 ч. в Зала „Байер“.

Кулминацията на празника започва в 18:00 часа на площада пред Общината. Старозагорецът Стефан Вълдобрев - актьор, композитор, музикант, певец, филмов режисьор, който през май навърши 50 г., ще представи авторската си  „Книга за песните“. Поздрав към старозагорци ще бъде концертът на групата му „Обичайните заподозрени“.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: