Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Трети салон на казанлъшките фотографи

Трети салон на казанлъшките фотографи

Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства очаква майсторите на изкуството на светлината – автори от град Казанлък и населените места в общината, за участие във Трети салон на казанлъшките фотографи.


Салонът се организира за трета поредна година. В първото му издание през 2018-а се включиха 42–ма фотографи от община Казанлък, които представиха 140 свои работи, а за участие във вторият салон проявиха желание 46 автора, които представиха общо 111 творби. Изложбата от Салона премина при изключително голям успех и привлече нови съмишленици за каузата на единствения у нас Музей на фотографията.

През 2020-а година фотографският салон на Казанлък се организира през месец декември. Ще се приемат до три снимки от автор. Срокът за представянето на снимките на място в Музея на фотографията в Казанлък е до 20-и ноември, петък, включително. Специално жури ще определи творбите, които ще бъдат включени в изложбата от Салона, която ще се открие на 3 декември 2020 г. в залата за временни експозиции на музея.  

За Салона свои снимки могат да подават както фотографи – професионалисти, така и любители. Салонът няма ограничение в темите и е без конкурсен характер.  

Снимките могат да бъдат цветни, монохромни, черно-бели. Творбите, селектирани за изложбата, остават във фонда на Музея на фотографията.РЕГЛАМЕНТ

 • Организатор е Музей на Фотографията и Съвременните Визуални Изкуства в Казанлък.
 • Салонът ще се открие на 03 декември 2020 г. в залата за временни изложби на МФСВИ.
 • Във фотографски салон „Казанлък 2020“ могат да вземат участие любители и професионалисти фотографи от Казанлък и населените места в общината.
 • Салонът не е тематичен и няма конкурсен характер: може да участвате с фотографии на избрана/и от вас  тема/и.
 • Фотографиите могат да бъдат цветни, монохромни или черно-бели.
 • Всеки автор може да участва с до 3 (три) фотографии.
 • Журито ще прецени кои и колко творби ще влезнат във финалната селекция. Решението на журито е окончателно.
 • Творбите влезнали в изложбата остават във фонда на Музея на фотографията в Казанлък.
 • Творбите, не влезнали в крайната селекция, се връщат на авторите до 10 януари 2021 г. след предварителна уговорка, ако последните не пожелаят нещо друго.

Технически изисквания

 • Допускат се за участие творби, не по-стари от 2 години.
 • Всеки автор представя творбите си на фотохартия с размери  на листа 50х70 см и размер на изображението максимум 40х60 см.
 • Името на снимката и автора трябва да бъде отбелязано на български език в долния десен ъгъл на обратната страна на творбата.
 • Фотосите се предават за журиране без рамки.
 • Важно: Творби несъответстващи на поставените изисквания, както и с антидържавно, расистко, порнографско и подтикващо към насилие изображение, няма да бъдат допускани до журиране.

 

Такса за участие

Без такса за участие.

Авторски права

Всеки участник следва да притежава авторските права върху изображенията, които предава за конкурса. С предаването на фотография на организаторите, участникът декларира, че изображението е негова творба. С предаване на творбите, участникът дава своето разрешение на организаторите да използват безвъзмездно изображенията с промоционална цел, свързана с нуждите на Община Казанлък и МФСВИ (изложби на открито и закрито, каталог, фото CD/DVD, календар, уебсайт и др.), както и за всяка друга некомерсиална цел на организаторите, в случай, че участникът изрично не заяви своя отказ.

Краен срок за предаване на творбите

Краен срок за предаване на творбите: 20 ноември 2020 г. лично в Музей на Фотографията и Съвременните Визуални Изкуства в Казанлък.

Жури и журиране

Жури, назначено със заповед на Директора на Музей на фотографията, ще прегледа и ще реши кои творби да влезнат в салона. Журирането ще бъде на 27 ноември 2020 год.

За повече подробности:

На място в МФСВИ, по електронната поща Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , ЛС във Facebook или на телефон 0888935560 инж. Стефан Папукчиев – Директор

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж