Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Издирват наследници на композитора Емануил Манолов

Клуба на жените туристки „Орлица” към туристическо дружество „Орлово гнездо” Казанлък, издирват наследници на брилянтния казанлъшки композитор Емануил Манолов. Това съобщи за „Долина” Христина Банова от клуб „Орлица”.


„По случай 160 години от рождението на големия български композитор Емануил Манолов, поехме инициативата да издирим наследниците на българския композитор, за  да помним и тачим своите големи имена – за да няма забрава за тях.”, допълни Христина Банова.

„Орлиците” са и „осиновителки” на паметника на гениалния български композитор и отправят апел към всеки, който има информация или материали за наследниците на Емануил Манолов да се свържат с тях - в туристичното дружество в Казанлък.

Банова припомни, че по случай 160 години от рождението на големия български композитор Емануил Манолов, по инициатива на клуба на жените туристки „Орлица”, е стартирала инициатива за поставяне на информационна табела на български и английски език в парк „Тюлбето”, където е гроба и паметника на композитора.

„За тази цел жените от клуба се заловиха да изминат процедурата и множеството изисквания, като едно от тях беше да се събере подписка 1% от жителите на Казанлък. Подписката бе осъществена благодарение на туристите и жителите на Казанлък, които откликнаха и само за три дни вместо необходимите 500 броя подписи успяхме да съберем 700.“, разказва Христина Банова от „Орлици“.

„Изказваме благодарността си към всички, които ни подкрепиха и помогнаха да набавим изискуемите документи, за да ги внесем на време в Община Казанлък! Нека доброто да е винаги с нас!“, допълни още тя.

Информационната табелата вече е изработена и се очаква само разрешение от Община Казанлък, за да бъде поставена на определеното мястото. „Спазили сме всички нормативни изисквания.”, допълни Христина Банова.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж