Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Нинова никога да не забравя 12 септември 2020 г.

Това е дата, на която бившата приватизаторка на „Техноимпекс“ спечели вътрешнопартийните избори в БСП, направени по неин тертип и реализирани „леге артис“.
Днес Централната й комисия по прекия избор на председател й връчи удостоверение за избран председател (втори мандат).

Окончателните данни според партийната ЦИК са, че за Корнелия Нинова са гласували 43 222 души, тоест 81.5% от участвалите във вътрешнопартийния вот на БСП.

Тази „съкрушителна“ победа на Нинова в първите по рода си преки лидерски избори в БСП обаче нещо не се усеща като хепиенд в БСП, въпреки уверенията на Нинова, че „партията е консолидирана и единна“, че столетницата била в кондиция и социалистите „искали да продължи досегашният курс, а именно без задкулисни договорки“.

„Гарантирахте едни честни и прозрачни избори – направихте показно как трябва да се случи един такъв вот. Показахте много висока институционална и организационна култура и денонощен ваш труд, за което ви поздравявам. Дадохте принос за историята на партията. Ще останете в нея като първата комисия, направила пряк избор“, благодари днес Корнелия Нинова на членовете на Централната комисия по прекия избор.

И няма как да не й благодари, защото с изключение на подалия оставката си авансово член на червената ЦИК Чавдар Георгиев всички останали работиха за Нинова. Въпреки десетките жалби (до 11 часа на 12 септември те бяха 50, след което престана да се съобщава бройката им). А те основно бяха срещу ЦИК на Нинова, като най-важната част беше свързана с избирателните списъци.

Тези избирателни списъци бяха пазени в дълбока тайна до самия ден на вота и чак в средата на изборния ден бройката бе обявена за 80 901. Впоследствие тя бе редуцирана до 80 236, след премахване на починалите от списъците, а окончателно вчера от ЦИК обявиха, че е 80 214!?

Как за ден и половина от 80 901 избирателите станаха 80 214 не е ясно…

Най-неясното обаче е дали всички гласували за Нинова са членове на БСП!? Защото например над 150 дългогодишни и платили членския си внос членове на партията в БСП – Казанлък, не са били включени в избирателните списъци, при обявени 657 с право на глас, тоест колкото е за тази година средносписъчният състав на социалистите в Града на розите. А в страната колко такива прецеденти е имало?

А най-необяснимото във въпросните вътрешни избори в БСП беше защо в избирателните списъци са били посочени ЕГН-та на имащите право на глас и ОПО, а не номера на партийните им книжки, който за всеки член на БСП е уникален. Още повече че не става дума за национални или евроизбори, а за вътрешнопартийни.

Но точно заради списъците вътрешният избор за лидер на БСП беше обявен като мач с предизвестен победител… не само от опонентите на Нинова, но и от анализаторите на БСП.

И той се случи, а реферът – ЦИК, на Нинова свири победа!

Написахме в заглавието „Нинова никога да не забравя датата 12 септември 2020 г.“ Всеки път, когато тя отново си отвори устата за манипулации в следващите парламентарни избори, трябва да си спомни датата 12 септември 2020 г. Денят, в който лявата идея стана курбан на Нинова. Тоест синята приватизаторка показа нагледно как се печелят избори!

Йовка НИКОЛОВА http://starozagorskinovini.com/stznews

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж