Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Около 4 000 социалисти ще могат да пуснат бюлетина в първия пряк избор за партиен лидер в област Стара Загора

Около 4 000 социалисти ще могат да пуснат бюлетина  в първия пряк избор за партиен лидер в област Ст

В 07.00 ч. днес, 12 септември, започва изборният ден за БСП. Около 4 000 социалисти ще могат да пуснат бюлетина  в първия пряк избор за партиен лидер в област Стара Загора и близо 80 000 в страната. В интегралната бюлетина са имената, подредени съгласно изтегления жребий: под № 1 - Валери Жаблянов, № 2 - Георги Тодоров, № 3 - Кирил Добрев, № 4 - Корнелия Нинова и № 5 - Красимир Янков. Всеки глас за Тодоров ще е недействителен, тъй като той единствен  се е отказал от надпреварата, обявиха от централната партийна комисия - ЦКПИ.


Бюлетините и протоколите вече са раздадени на общинските избирателни комисии. Бюлетините са с полиграфическа защита и не могат да бъдат фалшифицирани, съобщиха от ЦКПИ. Отпечатаните бюлетини за всички общински организации са 83 000 плюс 10% запас.

Избирателните секции са разположени в клубовете и офисите на БСП, както и в обществени помещения в 11-те общини, респ. в страната. Социалистите ще се легитимират с лична карта. Още през м.август общинските структури изготвиха избирателните списъци. Освен това има възможност да се гласува в мобилни и в подвижни урни, гласуващите по този начин също са известни, има избирателни списъци и за мобилните секции.

В област Стара Загора 11 са общинските избирателни комисии, 66 са секционните комисии, като 37 от тях са стационарни. 21 мобилни секции ще обикалят селата по график. Всеки социалист ще гласува там, където членува. Трудноподвижните партийни членове ще упражнят правото си на вот в подвижни секции. 1140 са избирателните секции в страната, в които ще се гласува за лидер на социалистите

За да се осигури честността на избора, всеки кандидат  има право на застъпник за всяка избирателна секция, който може да присъства при отварянето и броенето на резултатите от избирателната кутия. Застъпниците се регистрират в общинските организации. Всички решения на ЦКПИ са публични и са качени на сайта на БСП - bsp.bg, в раздел "Пряк избор на председател". На заседанията биват обсъждани поставените въпроси от партийните организации,  разглеждат се жалби и сигнали, ако има подадени такива.

Изборният ден продължава до 19:00 часа. След края на изборния ден резултатите ще бъдат засечени трикратно от Централната комисия за провеждане на избора. Според правилата, приети от НС на БСП, до 48 часа ЦКПИ трябва да обяви резултат от прекия вот на председател на БСП.

Пресцентър

Областен съвет на БСП - Стара Загора

Декларация
от
Движение на ветераните в БСП – БСП Казанлък
Членовете на дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков” към БСП Казанлък


Уважаеми другарки и другари,

В предвид  предстоящия вътрешнопартиен избор за Председател на НС на БСП, който ще се проведе на 12.09.2020г., ние членовете на дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков” към БСП Казанлък заявяваме открито и отговорно, че няма да участваме в този опорочен избор! Повод за тази наша позиция е недопускане  до гласуване на достойни и уважавани членове на БСП Казанлък, някои от  които са членове на Партията  повече от 40г. Недопускането на цели основни партийни организации, въпреки изрядните им партийни документи и взет от Ръководството на БСП Казанлък членски внос за 2019г и за първото полугодие на 2020г. доказва още веднъж, че предстоящото партийно допитване е  изначално опорочено!
При тези обстоятелства допуснатите социалисти, представители на дискусионния клуб за леви идеи „Георги Кирков”  в знак на солидарност към своите „отритнати” и недопуснати до гласувани другари декларираме, че няма да участваме в предстоящото гласуване, защото сме убедени, че „Съединението прави силата”!


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:



Виж