Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Пациенти, които ще бъдат хоспитализирани в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и имат симптоматика, се тестват безплатно за COVID-19

 УМБАЛ „Д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора

Пациенти, които трябва да бъдат хоспитализирани в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора и имат симптоматика ще бъдат тествани безплатно за COVID-19, информира изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев. Това стана възможно след като стойността на бързия тест и на PCR изследването влезе в цените на някои от клиничните пътеки за лечение. Проф. д-р Йовчев уточни, че хора, които няма да бъдат настанени в болницата и нямат клинични симптоми, но искат по собствено желание да си направят тест – ще го заплащат.

Университетската болница в Стара Загора вече разполага с кръвна плазма от преболедували COVID-19 хора. До момента лечение с плазма е приложено на един пациент в тежко състояние, чийто показатели временно са се подобрили.

Университетската болница е обезпечена с медикаменти, дезинфектанти, еднократни и многократни лични предпазни защитни средства за персонала. От 8 септември ще разполага и с антивирусния медикамент „Ремдесивир“.

Във всички звена на здравното заведение се спазват строго противоепидемичните мерки. Дезинфекция се извършва по утвърдена противоепидемична програма.

В момента в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ има 19 пациенти, които се лекуват във връзка с коронавирус. Други четирима се намират в Клиниката по анестезиология и ранимация в тежко състояние.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: